måndag 7 juni 2010

Världens snabbaste och enklaste kasslergryta!


Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor-
kok på flera olika maträtter och lägg i frysen. Perfekt att
bara hugga en matlåda ur frysen på morgonen när man
skulle iväg till jobbet. Det blev ju många gånger favorit-
recept, och detta är ett av dem - Kasslergryta med curry.
Superenkelt och snabbt att laga och gott att värma...
Lika gott till ris som pasta!

Kasslergryta med curry
6 personer
1 kg kassler
2,5 tsk curry
3 sl skuren purjolök
1 grön paprika i bitar
1 röd paprika i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2,5 dl stark grönsaksbuljong
4 cl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
några nypor socker

Gör så här:
Strimla kasslern. Skär purjolöken och paprikan.
Stek de lätt i stekpannan. Tillsätt vitlöken och kasslern.
Tillsätt alla övriga ingredienser och låt småkoka i
10 minuter. Servera till ris eller pasta och en god sallad!



5 kommentarer:

  1. Det här receptet hade jag behövt för ett par dagar sedan när jag stod där med en bit kassler och funderade... Mycket gott ni har ätit i helgen! Som vanligt... :-) Kram.

    SvaraRadera
  2. Låter supergott!! Behöver hitta på nåt kul att ta fram när man behöver en smaskig matlåda. Tomt i frysen!!

    SvaraRadera
  3. D va verkligen supergott!! En ny favorit hemma hos oss lär d bli!! Snabbt o enkelt, d gillar vi ;-)!!

    // Linda

    SvaraRadera
  4. Men jag fick detta recept när jag skulle ha recept till lergryta...............
    När används den då?????????????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju märkligt förståss. Vad jag förstår är det ibland lite svårt med sökningarna i blogger. Det bästa är när man söker i google på vad man letar efter+gourmetmorsan. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera