torsdag 21 juli 2011

Allt i ett laxpaket!









































I vårt hem har det inte riktigt gått hem med det här med foliepaket. Oftast kan jag hålla med om att det inte alla gånger ser så jätteaptitligt ut! Tycker kanske inte det blev så denna gången heller. Men oj vilken god smak! Gick hem hos oss alla tre, inkl. lillkillen som åt som aldrig förr. Han tog nog igen all mat han undvikit nu när han varit förkyld. Det är en kille som inte är vidare kräsen, han äter det mesta, och man kan ju hoppas att det håller i sig ;) 
Den här rätten blev verkligen en ny favorit hos oss! Det bästa med den är att allt är inpaketerat i samma paket och funkar både i ugnen och på grillen! Perfa att ta med de färdiga paketet, när det vankas grillning vid havet!


Lax i foliepaket
4 portioner
4 laxfiléer
80 gr spenat, färsk
1 knippe salladslök
50 gr rumstempererat smör
200 gr philadelphia ost
2 msk färsk persilja, hackad
2 msk färsk dragon, hackad
2 msk färsk basilika, hackad
salt och peppar
8 färdigkokta färskpotatisar
Gör så här:
Ta 4 stora ark aluminiumfolie
Lägg en laxfilé på vardera ark.
Strö över spenaten jämt fördelat på laxen. Skär salladslöken i skivor, ca 0,5 cm och strö över spenaten. 
Vispa smöret fluffigt, och tillsätt philadelphiaosten och de hackade kryddorna och salt och peppar. Vispa några varv så allt blandas. Skär potatisen i tärningar och lägg i paketet. Klicka över smöret och salta och peppra lite till. Vik ihop allt och in i ugnen, ca 235 grader i 15-20 min eller på grillen i 15-20 min på medelhög värme.


Servera med limeklyftor att pressa över. Samt någon god sallad! Själv hade jag tomat och nektarin sallad med basilika. Utsökt! 


Detta måste ni bara testa! Superenkelt och lätt! 



3 kommentarer:

  1. Hej Superkokken! Kul med norska besökare och att du tycker om min blogg! Jag älskar italiensk mat, så jag kommer absolut titta in hos dig! Ha det gott! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  2. Hittat hit idag ev en slump när jag skulle ut och blogga cyklar som jag skuklle illustrera. hamnade hos Villa Lilja som hade länkat hit. Nu har du (och hon) fått ännu en som följer bloggen! Detta laxpaket ska jag göra. Enkelt men lyxigt. Tack.

    Pernilla Ambjörnsson, Trollhättan.

    SvaraRadera
  3. Hej Pernilla!
    Så glad jag blir och tack för din kommentar! Jag hoppas du finner mycket inspiration :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera