fredag 22 juli 2011

Grekisk kyckling med fetaost, squash och potatis!

Mina smaklökar är väl inte de bästa... eller rättare sagt, de är som bortblåsta efter en envis förkylning! Men jag får går på mannens bedömning, som tyckte den här rätten får mer än godkänt! Det är verkligen ingen höjdare att åka på förkylning, hosta och feber, när det redan ute är kvalmigare än kvalmigast och det finns inte tillstymmelse till frisk härlig luft! Hoppas innerligt att det sprakar loss snart, så man kan börja andas normalt igen ;) Vi har väl medelhavsklimat skulle man kunna säga, så den här rätten kommer väl till sin rätt dagar som dessa ;) Vad serverar ni på bordet denna fredagskväll? Berätta jag är så nyfiken!




Grekisk kyckling med fetaost, squash och potatis!
4 portioner
700 gr färskpotatis, gärna små annars i klyftor
Olivolja
Flingsalt
4 kycklingfiléer
Nymalen peppar
1 squash
2 rödlökar i klyftor
Färsk rosmarin
200 gr fetaost
1 dl kalamataoliver
1 dl soltorkade promodorotomater i marinad, Ridderheim 
3 msk pinjenötter
Färsk basilika till garnering


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 °C. Tvätta och dela ev om potatisen är stora. Lägg dem i en ugnfast form. Krydda med salt och häll över lite olivolja. In i ugnen i ca 20 min.
Dela kycklingfiléerna på längden, och bryn dem. Krydda med salt och peppar.
Skär squash i kvartar, och röd löken i klyftor. Blanda med 2 msk olivolja, 2 msk rosmrinblad, hackade och salt i en bunke.
Lägg kycklingfiléerna, squash och lök över potatisen. Strö över 2 msk hackad rosmarin. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut och strö över smulad fetaost, oliver, tomater och pinjenötter. In i ugnen ytterligare 5 min. Garnera med färsk basilika. Klart att slå sig ner vid bordet och njuta! 



3 kommentarer:

  1. Trist med förkylning! Bli frisk snart! Din grekisk-inspirerade rätt väldigt frestande ut! Här blev det småplock bara, pga värmen! VI har haft över trettio grader idag, pust!

    SvaraRadera
  2. Hos oss blev det en underbart god musselgryta med räkor. Till det pasta och hembakat bröd.

    Fin blogg du har förresten. Massa smarrigt!

    SvaraRadera
  3. Gott! Bekvämt när man kan göra allt i samma form, det ska jag prova.
    Själv satt jag på en uteservering i fredags och blev serverad mat :-)

    SvaraRadera