söndag 2 oktober 2011

Helgfika på päron!







































Gokväll på er! Hoppas ni haft en härlig helg? Här hemma myser vi mest och inser att dagarna bara rusar förbi, och när man tänker efter vad man gjort, kommer man fram till att man inte gjort särskilt mycket;) Vart tar tiden vägen egentligen? Men vi har hunnit med att fika iallafall och jag slog till på att göra toscapäron med vaniljglass att bjuda våra fikagäster på! Det är så smarrigt och otroligt enkelt. Älskar verkligen det där knäckiga på päronen. Så slå till på en höstfika ni också ;) 


Toscapäron
4 personer
4 medelstora päron
2 dl strösocker
6 dl vatten
Toscasmet:
50 gr smör
50 gr manselspån
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
Till servering:
Vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här:
Sätt ugenen på 225°C. Skala och kärna ut päronen och dela dem i halvor. Koka dem mjuka i vatten och socker. Ta upp och låt rinna av. Lägg halvorna i en ugnsfast form. 
Smält smöret och blanda ner mandeln, socker, mjöl och grädde. Koka upp och låt sjuda på svag värme i några minuter.
Fördela smeten över päronen. Grädd i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Servera päronen med vaniljglass eller vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Härligt det såg ut! Och kontrasten mot den lila tallriken gör att det ser ännu fräckare ut! :-)

    SvaraRadera