måndag 23 januari 2012

Pasta Napolitana å två hungriga italienare!

Någon mer än jag som tittat på programmet två hungriga italienare? Själv hade jag bara hört talas om det, tills min pappa en dag ringde och sa -"Sätt på TV, nu visar de programmet jag pratade om". Sagt och gjort! Jag slog på den och så var jag fast. Vilka härliga italienare... Två äldre herrar som verkligen bjuder på sig själva, sedan gå man ju upp i spinn över bilderna de visar från ett fantastiskt vackert och underbart Italien... det är så man vill åka dig NU. Programmet handlar iallafall om två välkända brittiska kockar med ursprung från Italien, Antonio Carluccio och Gennaro Contaldo, som ska återuppleva sitt barndoms Italien. Jag föll för en pastarätt de gjorde, Ragú alla napolitana. Det såg så rackarns gott ut när det stod där med ett underbart blått hav bakom sig, så jag kunde inte motstå att testa denna rätt här hemma. Dock utan det blå som vy, utan mest stora vita snöflingor som dinglade ner utanför fönstret. Ja, det är minst sagt lite olika kontraster;) Men efter 2 timmars kok var köttet så mört så mört att det bara föll i sär... Sammanfattningsvis var det en god pasta, om man nu har lite tid... för det kräver den, minst 2 timmars puttring på spisen. Det är ju ingen snabb onsdagspsta precis, men ibland kan man ju göra undantag ;) Jag höftar med måtten, så ni får känna efter lite själva...


Ragú alla napolitana
Storkok för 6-8 personer
Olivolja
Högrev 1 kg, i bitar
500 gr Tjocka revben av fläskkött
4 salsicca korvar
Salt och peppar
1 gul lök, grovt hackad
En rejäl skvätt rött vin
5 msk tomatpuré ut rört i vatten
3 burkar krossade tomater
1 kruka basilika
Valfri pasta
Parmesanost
Gör så här:
Bryn köttet i stekgryta. Salt och peppra. Tillsätt löken, och efter några minuter tillsätts vinet, tomatpurén, krossade tomaterna. Låt de småputtra ihop i ca 2 timmar. Tillsätt basilikan. Koka pastan enligt förpackningen. Ta upp köttet och skär bort ben. Tillsätt den färdigkokta pastan i grytan och rör runt. Tillsätt köttet och riv över rikligt med parmesanost. Bon appetit! 





5 kommentarer:

  1. Gud, så gott det lät! Älskar långkok och kött som faller sönder!
    Har också hört talas om det programmet men inte lyckats se det. Får nog läsa på TV-tablån lite.

    SvaraRadera
  2. Rejäl mat, ser jättegott ut! Får nog testas en dag då tid finns,

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Alltid massor av gott hos dig:) Därför tycker jag att du är värd en Liebster Blog Award ... kika gärna in på mitt senaste inlägg. Hoppas du vill skicka den vidare.
    Ha en fin vecka! Kram Suz

    SvaraRadera
  4. Det var ett helt fantastiskt program. Vi bara njöt! Synd att det inte var fler avsnitt.

    SvaraRadera
  5. Såg också programmet och det här var den rätt som föll mig mest i smaken. Har inhandlat ingredienser inför lördagskväll så imorgon blir det åka av.
    Jag såg att du inte åt rätten på samma sätt som de gjorde i programmet. Alltså en Primi med pasta och såsen, sedan en secondi med köttet och en god sallad.
    Hoppas det blir gott!

    SvaraRadera