söndag 18 mars 2012

Här skulle det firas!

Här är det en slappe söndag utan dess like! Har precis kommit hem efter 1,- 5 och 8-års kalas där det var full rulle redan när vi steg över tröskeln. Eftersom man redan var lite trött efter gårdagen och kalas på det, kan jag lova att det kommer bli till att krypa ner i sängen tidigt ikväll ;) Igår hade vi en riktigt trevlig kväll med hela Svea dojjor gänget! Vi firade herr L som tagit sig över 50-strecket... Vi startade med snittar och lite drink, som vi grunda med innan vi drog igång vinprovning med bästa sommeliern Emelie. Hon skulle guida oss i djungeln bland mousserande viner och champagne. Detta är riktigt riktigt roligt, men såååå svårt det faktiskt är att sätta smak och doft på olika viner. Men det blir bara mer och mer intressant! 


ABSOLUT SOMMAR
1 del Absolut Svea
1 del Transbärsjuice
1 del Ginger Ale
Gör så här: Fyll ett glas med is. Blanda alla ingredienser och toppa med en lime klyfta.




Vi körde på lite snittar som kanske känns igen, men varför ändra ett vinnande koncept 
Getostfyllda krustader toppat med honung
Laxrullar med wasabi
Prosciuttorullar med parmesan och ruccula
Minipiroger med färskost och soltorkade tomater
Oliver




Minipiroger i mängder...




Halvdold vinprovning med flaskorna på bordet...Men vilken sort döljer sig i vilket glas var frågan?
Det är verkligen inte enkelt det här med viner...
Dofta, smaka...fyll gommen och kör runt! Gör det igen å igen å igen...




Det var de här vinerna som vi provade. Allt från Cava till champagne. Var den dyraste godast frågar man sig? Nja...här går åsikterna isär...vissa tyckte den billigaste var godast och vise versa... Det är ju tur vi tycker olika;)
Anna de Codorníu 89:-
Graham Beck Brut 149:-
André Clouet 259:-
Moët 459:-


Tack Emelie för en otroligt bra vinprovning! Det blir bara mer och mer intressant det här med viner!


Sedan var det italienskt på tallriken. Risonipasta med gremolata och kallskuret...jabadabadoooo! Ni hittar receptet här! 
Den här desserten dissade jag rätt skarp när detta skulle bestämmas. Tyckte faktiskt att det var lite väl banalt att bjuda på Banan splitt...men hade jag vetat att kvällens jubilar skulle bli så här glad, hade jag nog faktiskt inte satt mig emot. Tur att vissa stod på sig! Skulle nästan säg att det var kvällens höjdpunkt ;)





Janne Banans BANANA SPLITT
1 banan, delad på längden
3 kulor vaniljglass
Vispad grädde
Manelspån
Chokladsås
Strössel

Inte så tokigt faktiskt! ;) 


3 kommentarer:

  1. Wow vilken fin afton ni verkar ha haft! Och ibland är saker i sin enkelhet allra bäst ;)

    SvaraRadera
  2. Tuusen tack alla ni för en helt otrolig kväll! Allt var så himla gott och proffsigt ordnat!
    //Janne och Catrin

    SvaraRadera