Det blev en liten buffé som passar perfekt när man är några stycken... Klart det tar lite tid, men när gästerna kommer är det framdukat och klart, och man slipper stå så mycket i köket... även fast det blev några timmar dessförinnan Det här landade på buffébordet.... och det uppskattades bland gästerna
- Rostbiffsrullar med sweet chili
- Parmarullar med parmesan, citron och ruccula
- Minipaj med prosciutto, parmesan och örter
- Kyckling med örter och balsamico
- Laxrullar med wasabi
-Todtaditos med revben och picklad rödlök
- Caprese med tomat och mozzaarella och basilika
- Sallad med fetaost och cashewnötter
- Levainbröd
- Sås med basilika, citron och honung
- Pastasallad med tomatpesto
- Ananas och cantaloupmelon
Dessert:
-Pavlovatårta med äggkräm, grädde och blåbär och hallon
Minipaj med prosciutto, parmesan och örter
Ger 24 st minipajer
Paj:
175 gr smör
4 dl vetemjöl
ev. lite iskallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning:
1 scharlottenlök, finhackad
1 tsk olivolja
2 ägg
1 dl standardmjölk
2 tsk dijonsenap
100 gr prosciuttoskinka
75 gr parmesan
1 msk finhackad rosmarin
1 msk finhackad basilika
salt och peppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen. Ta ut 25 stycken delar, och tryck ut i zluminiumformar, typ mazarinformar. Sätt ugnen på 200°C. Fräs löken i olivolja. Vispa äggen occh rör i mjölken. Tillsätt därefter löken och resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i formarna och in i ugnen i ca 20 minuter.
Laxrullar med wasabi
24 st bitar
ca 400 gr kallrökt lax
Wasabifyllning:
150 gr philadelphiaost
3 msk creme fraiche
2-3 msk wasabi (smaka av)
Gör så här:
Blanda samman fyllningen. Lägg en bit plastfolie på skärbräda. Lägg ut laxskivorna omlott, och bred över fyllningen. Rulla ihop till en rulle, och förvara i kylskåp minst 30 minuter. Skär rullen i stubbar, kan serveras på rund (eventuellt rostade) brödbitar.
Rostbiffsrullar med sweet chili och avocado
24 st bitar
ca 150 gr rostbiff i skivor
100 gr philiadelphiaost
4 tsk sweet chili
1/2 avocado, tunt skivad
6 skivor vitt bröd
Koriander till garnering
Gör så här:
Täck en skärbräda med plastfolie och lägg ut rostbiffen omlott. Rör ihop fyllningen. och bred över rostbiffen. Lägg på avocadon på krämen. Rulla ihop till en rulle. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Skär rostbiffen i ca 2,5 cm tjocka stubbar. Servera på runda (ev. rostade) brödbitar.
Prosciuttorulle med parmesan och ruccula
24 st bitar
150 gr prosciutto i skivor
1 dl riven parmesanost
20 gr ruccula
1/2 citron
salt och peppar
Pinjenötter
Gör så här:
Lägg ut plastfolie på en skärbäda. Lägg ut prosciutton omlott. Strö över parmesan, och ruccula. Pressa över citron och strö över pinjenötter.
Rulla ihop till en rulle, och låt vila i kylen minst 30 minuter. Skär i 1,5 cm stubbar och kan serveras på en (ev rostad) brödbit.
Caprese med tomat och mozzarella och basilika
15 st bifftomater
råsocker
salt och peppar
4 msk balsamvinäger
3 kulor mozzarella
Färsk basilika
Gör så här:
Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt. Strö över socker, salt och peppar och balsamvinägerna över tomaterna. Baka dem i ugnen på 100 grader i 1 timma. De ska få lite fin färg, så man kanske behöver öka temperaturen det sista. Håll koll. Låt svalna. Varva sedan tomaterna med skivad mozzarella och färsk basilika.
Pastasallad med tomatpesto
250 gr okokt pasta
1 burk tomatpesto typ Markatta
1/2 dl olivolja
2 finhackade rödlökar
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Blanda tomatpeston med olivoljan. Finhacka rödlöken och blanda ihop alltsammans.
Jodå, det spelade "Euphoria" mer än en gång kan jag meddela. Vinnaren var redan given i fredagskväll
På väggen visades bilder från förr! Bjöd på en hel del goa skratt
Grattis! Äsch 35 är väl ingen ålder, men jag håller helt klart med om att man ska fira. Fira är kul. Definitivt om man lyckas samla ihop 22 partyglada tjejer!
SvaraRaderaOch buffén... Du är helt klart grymmast på bufféer. Snyggt att du dukat upp i olika nivåer.
Kram på dig!
Lånar minipajreceptet till kräftskivan i helgen. Kan vara kul att variera!
SvaraRaderaKram Malin
Hej Malin! Det tycker jag du gör rätt i... Det är bara sååå smarriga😄 kram
SvaraRaderaTack för en helt otroligt god buffé!
SvaraRaderaDu är sååå duktig på det här med dukning, mat och festfixning!
Kram!