lördag 28 april 2012

Gourmetmorsans kycklingfilé med HP-sauce!

Härliga lördag och solen som skiner och det är utlovat cirka 15+ grader... Kan det bli bättre? ;) l Idag är det en alldeles speciell dag...IDAG är det Gourmetmorsans HP-dag. För ett tag sedan lottade jag ut en middag, ett recept som jag kombinerat tillsammans med HP-sauce. Åh idag avslöjar jag receptet. Vinnaren Klara är nog nyfiken vid det här laget, och undrar nog vad som ska tillagas med ingredienserna hon fått ;)Kycklingen ska marineras. Ju längre tid desto bättre... Men det funkar att tillaga den direkt också! Den här veckan har andra bloggar också lagat mat med HP-sauce. Du kan hitta deras recept här på HP-sauce Facebook sida!
Hoppas ni liksom jag kommer tycka om den här rätten... 


♥ Trevlig helg!




Gourmetmorsans kycklingfilé i HP-sauce
4 person
Ingredienser:
800 gr kycklingfilé alt. 5 kycklingfiléer
Marinad:
1,5 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
3 msk HP-sauce
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
salt/svartpeppar
Sås:

1,5 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
3 msk HP-sauce
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
salt/svartpeppar

4 dl grädde
2 paket bacon
Gör så här:
Blanda marinaden. Dela kycklingen på längden om de är stora. Lägg kycklingen i marinaden, och låt marineras minst ett dygn. Ta upp ur marinaden och linda bacon runt. Bryn tills de får fin färg. 
Lägg i en ugnsfast form. Blanda samman såsen. Häll över kycklingen. In i ugnen i 225°C i 20-25 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris eller pressad potatis och en härlig sallad! 





på ;)

4 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Ska man blanda ihop nya ingredienser till såsen, eller använda marinaden? Det är ju exakt samma innehåll?

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott det låter! Bokmärker receptet direkt! Ha en fortsatt skön helg. Kram.

    SvaraRadera
  3. Detta låter både spännande och gott. Jag hade glädjen att få prova Husmor Lisas recept och vilken härlig spännande grej det blev :) ska nyttja min Hp-sauce och göra detta !! Kul..

    SvaraRadera