♥ Ses snart igen!
Italienska rulader
4 personer
800 gr lövbiff
En stor bit parmesan ost
16 skivor parmaskinka
2 citron, rivet skal
Färsk salvia, en kruka alt. basilika
salt och peppar
Smör till stekning
Gör så här: Banka ut lövbiffen till tunna skivor. Skär dem så det blir långa remsor (5 cm breda). Skär parmesanosten i stavar. Lägg parmaskinkan i lika breda remsor på lövbiffen. Lägg parmesanstaven på. Strö rivet citronskal över parmesanosten och lägg ett blad med salvia på. Rulla den till en rulad. Salt och peppar. Stek på ganska hög värme i smör, så de blir lite knapriga på ytan. Ta upp och lägg åt sidan när de är färdiga. Behövs bara några minuter.
Serverad med härliga grönsaker, pressad potatis eller klyftisar. Servera med en god härlig gräddsås.
Gräddsås
3 dl grädde
2 msk vinbärsgele
salt och peppar
Soja ev. lite steksky
Ev. redning med maizena
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. Önskas såsen tjockare red med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Härligt knaper stekta grönsaker!
Vi har verkligen världens bästa grannar... Det här vinet fick vi i somras, och det var verkligen rena rama fullträffen! Det var fantastiskt gott, och passade helt perfekt till maten vi åt! Så ska ni lyxa och ha ett gott vin, så rekommenderas detta starkt! Mjukt och lent och passar till nöt, vilt och ostar. Amarone Alpha Zeta.
Tack Ann-Marie och Mikael, ni förgyllde vår kväll ♥
Hmmmm... så goda så det läskas i munnen :-)
Låter ju hur smarrigt som helst - måste testas!
SvaraRadera...och nu är det testat! Sååå gott. Såsen gick inte av för hackor den heller:)
SvaraRaderaKomiskt, jag sitter och sippar på detta vinet just nu =)! Helt fantastikt. Tack för många härliga recept! / Lisa
SvaraRadera