söndag 2 februari 2014

Jordnötskakor!










































Sugen på nåt smarrigt till fika kanske? Då tycker jag du ska baka de här kakorna med smak av härligt salta jordnötter toppade med lite choklad. Enkla att baka och går snabbt åt. Kan lova att inom kort är kakfatet tomt, och kvar ligger några ynka smulor… 

Njut av kvällen!




Jordnötskakor
ca 40 st

200 gr smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Garnering: Ca 50 gr smält blockchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda socker och smör i en matberedare och kör några minuter. tillsätt övriga ingredienser
och kör några minuter så det blandas väl. 
Forma degen till små kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 12-15 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen i micro, och spritsa över kakorna.


2 kommentarer:

  1. Småkakor är alltid gott! Jag bakade småkakor igår, och har bara halva burken kvar idag... Hoppas att du har haft en härlig helg! Här har vi reportagefotat vintergrillning medan det fortfarande finns lite snö kvar i trädgården. Men med +5 C stannar den nog inte kvar länge till...

    SvaraRadera
  2. Tack för dom kakorna, va underbara. Margareta

    SvaraRadera