onsdag 12 februari 2014

Pasta med nötpesto och kallskuret!









































Onsdagspasta here we come!
Då var det dags igen. Kändes som det var längesedan som vi hade onsdagspasta här hemma, och det var en fullträff när jag dessutom slapp själv stå i köket. I kvällen fick mannen regera i köket, medans  sonen och jag var på simskola. Så det blev att slå sig ner vid dukat bord när vi kom hem. Härligt!

Pasta med nötpesto tillsammans med lite parmaskinka blev kvällens middag. Ett annorlunda inslag där nötterna fick spela huvudrollen. Så denna rätten är inget för nötallergiker :-( 


Härlig lill-lördag på er!




Pasta med nötpesto och parmaskinka
4 personer

500 gr spagetti
100 gr valnötter
50 gr skalade och rostade hasselnötter
2,5 msk finhackad färsk timjan
1 vitlökslyfta
100 gr finriven parmesanost
0,5 dl olivolja
1 dl pasta vatten, ev lite mer.
50 gr hackade nötter till servering
sla toch svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa nötter, timjan, vitlök, 50 gr ost och olja till en pesto. 
Häll av pastan, men spara 1 dl ev. lite mer till peston. Mixa den slät. Blanda peston med spagettin, och rör runt tills pesten klibbar fast i pastan. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackade nötter.



3 kommentarer:

  1. Marie Kotte Lindén13 februari 2014 kl. 08:56

    Ser sååå smarrigt ut! Måste testas. Annars är din "Pasta Hasta" min absoluta favvo pastarätt för tillfället!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ville bara säga att jag igår till mello-middag lagade din getostbakade kycklingfilé med parmaskinka som du skrev om för några inlägg sen. Det blev helt suveränt gott, såsen var en sån höjdare!
    Tack för tipset och ha en skön vecka!
    Hälsningar
    Therese
    http://matportalen.wordpress.com/

    SvaraRadera
  3. Alltså nötpasta är så himla gott! Här blir det nog söndagspasta, med carbonara. Kram på dig!

    SvaraRadera