söndag 19 oktober 2014

Inbakad kassler med vitlöksost och sallad!








































Gokväll på er!


Hoppas ni mår fint där ute i stugorna? Här dras man fortfarande med förkylning som nu har övergått i faslig hosta. Jag är inte dålig, men heller inte 100 om man säger så. Men idag kände jag ändå att det var dags att röra på sig. Ibland får man trotsa… Har ju inte blivit så mycket träning det på sista tiden. Så sagt och gjort, på med löparskorna och ut! Det blev en sträcka på 6 km och det kändes riktigt bra trots 3 veckors förkylning. Skam den som ger sig. Det är bara att bestämma sig. Men att det kan vara så svårt ;-) Nu hoppas jag att bacillerna har blivit så skrämda så det inte visar sig på bra länge :-)

Till kvällsmat blev det inbakad kassler med vitlöksost som är en gammal klassiker, men som håller än. Har nämnt den här tidigare, men vissa rätter är värda att lyftas igen ;-) Det var länge sen sist, och då smakar det ju alltid väldigt gott! Serverades med en god sallad med bland annat mandariner och koriander. Yammie!


 Söndags-kram



INBAKAD KASSLER
4 personer

600 gr kassler i tunna skivor
1 rulle färsk smördeg
1 burk Castello, färskost med vitlök
1 dl creme fraiche
Salt och peppar
1 ägg till pensling

Gör så här:
Blanda färskosten och creme fraichen. Salta och peppra. Skär kasslern i skivor och rulla ut smördegen. Lägg skivorna på smördegen i ena kanten, och lägg en lite klick av osten mellan varje skiva kassler, ca 4 kassler skivor/paket. Lägg ihop smördegen och tryck till kanterna. Gör fyra paket. Pensla med ägg och in i ugnen på 225°C, tills den fått en gyllenbrun fin färg ca. 15 minuter. Servera med ev. ris och sallad! 


SALLAD MED KORIANDER OCH MANDARINER
Romansallad
Salladslök
Cocktailtomater
Avocado
Mandariner på burk
Färsk koriander




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar