onsdag 10 december 2014

Grönkålssallad med julens smaker!







































Idag blir det ett kort och snabbt inlägg på nåt som är mycket gott och nyttigt. Grönkålsallad med juliga smaker iform av grönkål, apelsin, valnötter, granatäpple och äpple. Mycket gott till kyckling, kött eller lax. Vi serverade den här hemma till lax med hjortronsås. Yammie så gott det är! Receptet på laxen hittar ni här!

♥ På återseende




GRÖNKÅLSSALLAD MED JULENS SMAKER

4 personer

250 gr grönkål
1 apelsin
1 äpple, gärna rött
0,5 dl valnötter
0,5 granatäpple

Vinägrett:
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 msk citronsaft
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:
Repa och hacka grönkålen fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar. Grovhacka valnötterna. Dela granatäpplet och rensa. Tips! Dela granatäpplet i en bunke med vatten så slipper man allt svätt och kärnorna faller till botten i bunken. Lätt att rensa bort det som inte ska vara med. 
Blanda vinägretten  och smaka av. Häll över salladen. Servera till kyckling, kött eller lax. 





1 kommentar: