söndag 14 december 2014

Jul på flaska och 3:e advent!







































Idag tänder vi tredje ljuset och jag tänder brasan och värmer på glöggen, för jag är galet frusen idag. Igår lussade vi för fullt.  Det är inte var dag man får på sig det där vita nattlinnet och kronan på huvudet :-) Mannen här hemma kände sig som Ebbot fast med stut på huvudet :-)

Det var verkligen en skönblandning av figurer i vårt luciatåg. De klassiska som lucia, tärnor, tomtar, stjärngossar, pepparkaksgumma men även en och annan ren fick i år göra debut. Man måste ju även vara lite nytänkande. Det gillar jag :-)

Nej, nu är det snart dags att bege sig över vägen till vännerna för lite födelsedagsfirande. Men vi hörs snart igen! Imorgon blir det quesadillas på menyn, så kika in då.



♥ Kram och njut av 3:e advent




ÄPPELGLÖGG

Ca 1 liter

3 cm skivad färsk ingefära
2 kanelstänger
0,5 tsk kardemummakärnor
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 liter äppelmust/juice

Gör så här:
Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull ihop med socker och vatten. Koka upp och låt det koka i ca 3 minuter.
Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare. (Det vita ska inte vara med)
Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med kryddsockerlagen, äppelmust och spelsinskal. Låt glöggen stå och dra i några timmar. 
Värm glöggen, och tillsätt alkohol om så önskas, ev. lite vitt vin, vodka eller rom.






1 kommentar: