onsdag 24 november 2010

Indiskt å en ny smakupplevelse!







































Jag ska villigt erkänna att jag är inte mycket för det här med halvfärdiga produkter. Men ibland räcker liksom inte tiden till. Jag tror många känner igen sig. Särskilt när kvällen börjar närma sig och man inte hunnit planera för vad som ska serveras vid kvällsmaten...å magarna börjar skrika efter mat ;) Häromdagen hade vi just denna situationen här hemma...  Vad passar inte bättre än att tillreda indiskt med grytbasen Korma från Santa Maria blandat med kycklingfilé. Vi har aldrig provat den tidigare, men jag föll för smakerna som koriander och kokos.... Å vi blev verkligen inte besvikna! Det blev otroligt gott! Vi åt grytan tillsammans med Naan bröd och sallad....En ny favorit, måste jag säga! ;)


Korma med kyckling naanbröd och sallad
4 kycklingfiléer
Olja/smör att steka i
1 burk Korma Cooking Sauce Santa Maria
1 dl vatten
Garnering: Cashewnötter
Färsk koriander
Gör så här: Stek kycklingen i matfett tills de får fin färg. Tillsätt burken Korma och vattnet. Låt det puttra i 5-10 minuter. Garnera med cashewnötter och färsk koriander.
Servera till en härlig sallad och ris och naan bröd. Lovely! 


Måste också slå ett extra slag för Naanbrödet med koriander and garlic... När det värmts i ugnen ett par minuter skulle nog kunna sätta i mig en hel sådan paket själv ;)





4 kommentarer:

  1. Håller med!!! Inte heller mycket för halvfabrikat men denna är riktigt god. Naanbröd köper jag aldrig men borde kanske. Smaksatt låter ju extra gott! Var på en indisk restaurang utomlands förra året som hade säkert 10 olika smaker på Naanbröd.

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också fuska med just indiskt, riktigt gott tycker jag. Prova deras Tikka eller tikka masala också de är inte dumma alls med lite raita till. Mums vad sugen jag blev på indiskt!

    SvaraRadera
  3. jag älskar att äta indisk mat, det gör vi ganska ofta (tack vare att vi har världens bästa indiska restaurang precis i närheten...)naanbröd är helt galet gott! mm.

    SvaraRadera
  4. Hej...
    Sofie! Vilken lycka att få välja bland 10 olika naan bbröd...jag hade ju haft svårt att välja:-)

    Kaksmulan! Ska absolut testa Tikka eller Tikka masala. Ska absolut ha Raita till, för det älskar jag :-)

    Charlotta! Vad heter den indiska restaurangen som du rekommenderar?

    Kram på er Gourmetmorsan!

    SvaraRadera