tisdag 30 november 2010

Örtgriljerad julskinka å tomtegröt!







































Det blir bara kallare och kallare, och idag när jag var ute, i högst 10 minuter, och skulle sätta upp en halmkärve höll jag på att frysa fingrarna av mig. Det kalla händerna behövde något varmt... det resulterade i att jag blev så sugen på tomtegröt (risgrynsgröt) och så låg den där julskinkan i kylen och skrek efter att bli griljerad ;) Det brukar vara en klassiker att äta tomtegröt och en skinkmacka hemma hos oss. Kanske brukar det vara lite närmare självaste julafton, men det smakade lika gott så här i slutet på november ;) Kvällen till ära testade jag en ny griljering med örter och ost! Kul att med lite nya smaker!  Har ni någon griljeringsfavorit hemma hos er kanske?


Örtgriljerad julskinka
Till en skinka
2 dl finriven ost, gärna västerbottenost
1 dl hackade örter, typ basilika, timjan, persilja
3 tsk potatismjöl
2 äggulor
1 dl sötstark senap
Gör så här: Blanda osten, potatismjölet och örterna i en bunke. Blanda ägget och senapen i en annan och pensla på det på skinkan. Strö över ost- och örtblandningen, och in i ugnen på 250 grader i 10 minuter. Done! 




Nygriljerad julkskinka med ost och örter. Smarrigt!;) 

6 kommentarer:

  1. Så klart blir det i år julskinka efter din goda recept! Tack.

    SvaraRadera
  2. Oj, vad jag blev sugen en vörtbrödssmörgås med varm skinka och en god senap. Griljeringen låter underbart god!!

    SvaraRadera
  3. Ny chans att vinna hos Den Rockande Kocken, missa inte den pågående tävlingen... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=266

    SvaraRadera
  4. Inte en dag försent att koka julskinka ju =) Ser supersmarrigt ut! Och skinkan ser verkligen saftig ut.

    SvaraRadera
  5. Och jag som inte ens gillar julskinka... Jag måste bli vuxen någon gång! Däremot gillar jag tomtegröt skarpt.

    SvaraRadera
  6. De första mackorna med julskinka är bäst. Massor av sötstarksenap smetar jag på. Kanske skulle testa någon ny griljering i år.

    SvaraRadera