söndag 7 november 2010

Pepparkaksbiscotti

Nu tror ni inte jag e riktigt klok, som redan börjat med julbaket. Men jag blev ju bara sååå sugen på att testa om de här biscottisen blev goda ;) Åh ja... det blev helt otroligt goda... En kul variation till hederliga pepparkakor. Ni måste verkligen ge er på det här! Perfekt som gå-bort-present! Gissa om mina nära å kära kommer få ett litet paket med såna här små skorpor ;) Åh visst det är vackert att ha en sådan här burk framme på bänken oxå! 

Pepparkaksbiscotti
ca 40 skorpor
100 gr rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdig blandning i påse, bland kryddorna)
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blnda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten tills den är slät. (Eller kör allt i matberedare) Rulla degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.. Grädda längderna i ca 15 mnuter. Ta ut plåten och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärme tills de är genomtorra och knapriga.

 

10 kommentarer:

  1. Jo, du är klok! I fredags köpte jag glögg och i dag har jag ätit pepparkakor. Jag längtar verkligen till jul och allt stök! Dina biscotti låter smaskiga och måste absolut testa!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med pepparkassmak! Det är bra att du börjar i tid så en annan hinner hitta recepten ;-)

    SvaraRadera
  3. Vad gott med pepparkakssmak. Jättebra idé att lägga i en liten burk att ge bort. Jag brukar göra saffransbiscotti men i år får jag kanske variera mig med dessa.
    Har ätit pepparkakor och julmust flera gånger sedan mitt IKEA besök i veckan ;)

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé! Själv brukar jag göra saffransbiscotti (jättebra gå bort-present!) men pepparkaksbiscotti måste jag ju testa nu med!

    SvaraRadera
  5. Underbart goda!!! Tack för detta receptet!

    SvaraRadera
  6. Hej Ingalill!
    Kul att du testade och tyckte om dem! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  7. Jag va tvungen, med en gång! Jag är av den åsikten att pepparkakor skall bakas med av eget recept och ändå hade jag köpt en påse pepparkakskrydda. Så där fick jag användning för den. I morse när vi kom upp så luktade det underbart!

    SvaraRadera
  8. Helt underbart goá :-)! Va tvungen o baka dom direkt, å d luktade ljuvligt i hela huset.

    / Linda

    SvaraRadera
  9. Denne oppskriften sa bare saaaa god ut! Takk for tipset! Skal proves ut.

    ha en fin helg!

    SvaraRadera
  10. Jag har bakat pepparkaks-skorporna, jättelätta att göra o goda att äta....

    Tack för receptet / Carina i GA:Köpstad

    SvaraRadera