onsdag 3 november 2010

Wok som bara är såååååå god!

    Vi har liksom hittat en favorit bland asiatiska rätter. Sist vi lagade detta gjorde vi det på revben. Denna gången på kyckling, och det blev precis lika bra, om inte bättre ;) Smaken blir så härligt "lagom" och mustig! Ni måste bara ge er på detta... För det är bara sååå rackarns gott! 


Ikväll blir det ju som vanligt onsdagspasta, och vi har blivit inbjudna till familjen Boman... och jag ska fixa vin till pasta med fläskfilé... så det blir till att gå till systemet och höra vad de rekommenderar... eller har ni något förslag på ett gott vin till detta?


Kycklingwok 
4 personer
250 gr ägg nudlar
2 strimlade rödlökar
100 gr strimlad vitkål
100 gr suger snaps
2 strimlade morötter
Matolja
4 kycklingfiléer
2 dl cashewnötter
Sås:
2 dl japansk soja
1 dl ananansjuice
1 dl honung
1 dl farinsocker
1 dl hoisinsås
1 dl ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära

Gör så här:
Tillaga nudlarna efter anvisning på förpackningen. Kyl dem sedan i kallt vatten och låt stå. Skär kyckling till Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 min eller tills såsen tjocknar. Lägg kycklingen i en ugnsäker form och pensla på med såsen.två delar. 
Blanda såsen, och häll över hälften på kycklingen. Stek den i ugnen på 200°C till den är klar, eller tills termometer visa 70°C.  Strimla grönsakerna. Woka dem tillsammans med nudlarna. Häll över resten av såsen och rör runt.  Tillsätt cashewnötterna. Lägg upp woken på tallrik och toppa med kycklingen. 

5 kommentarer:

  1. Mitt nya favvovin är Morgon! Mjukt och bärigt och passar bra till smakrik mat!
    Woken låter underbar... Få se om det blir den ikväll, har kyckling som tinar just nu!

    SvaraRadera
  2. Testade detta recept med kyckling. Kan hålla med om att det var riktigt gott!!

    SvaraRadera
  3. Är sugen på att testa detta recept. Låter riktigt gott!

    Undrar bara vilken typ av ananasjuice du använder?
    Vanlig ananasjuice fr mejerihyllan eller så'n som ananasringar ligger i?

    SvaraRadera
  4. Hej Drisse! Tack för din kommentar. Jag blir sååå glad när jag får höra vad ni tycker som läser bloggen. Ang juicen tar jag vad jag har hemma. Till detta receptet tog jag en juice från mejerihyllan... Men det funkar givetvis med juicen som ananasringar ligger i oxå! Lycka till! Kram gourmetmorsan

    SvaraRadera
  5. Måste hålla med, den här är sååååå god. Testade den för första gången i söndags och det kommer absolut bli fler. Har testat flera av dina recept och jag blir alltid lika nöjd :)

    SvaraRadera