Ha en fortsatt härlig söndagskväll på er!
Kycklingfilé i balsamico och örter!
6-8 personer
6-8 personer
8 kycklingfiléer
2 tsk salt
2 krm svartpepparMarinaden:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano.
(Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor)Gör så här:
Salta och peppra filéerna. Stek kycklingfiléerna i ugnen, tills de upp nåt 68-70°C.
2 tsk salt
2 krm svartpepparMarinaden:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano.
(Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor)Gör så här:
Salta och peppra filéerna. Stek kycklingfiléerna i ugnen, tills de upp nåt 68-70°C.
Ta ut och låt svalna.
Blanda marinaden. Dela kycklingfiléerna på längden eller i skivor.
Lägg dem i marinaden. Låt de marineras några timmar.
Går perfekt att låta de ligga över natten.
Servera till risotto med getost och basilika!
Blanda marinaden. Dela kycklingfiléerna på längden eller i skivor.
Lägg dem i marinaden. Låt de marineras några timmar.
Går perfekt att låta de ligga över natten.
Servera till risotto med getost och basilika!
Risotto med getost och basilika
4 portioner
4 dl Avorioris
2 scharlottenlökar
1-2 msk smör
1 dl vitt vin
9 dl hönsbuljong
2 dl färskriven parmesanost
50 gr getost
salt och peppar
1 kruka basilika
Gör så här:
Koka upp buljongen.
Hacka scharlottenlöken fint. Smält smöret och i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan efterhand med buljongen under omrörning. Låt riset suga upp all buljong innan det slås på mer. Koka på svag värme under 20 minuter, tills riset blivit mjukt. Rör ner den färdigrivna parmesanosten och smulad getost. Smaka av med salt och peppar. Till sist tillsätt hackad basilika! Sedan är det bara att servera!
Det är så lätt att köra på med samma sallad som man brukar göra! Ikväll blev det så för mig, liksom många andra gånger... Men jag ska skärpa mig! Har ni nåt tips på god sallad som tillbehör får ni gärna dela med er...
Det här ingredienserna är mina favoriter:
Blandsallad
Cocktailtomater
Avocado
Smulad bulgarisk fetaost
Färska nektariner
Några varv med svartpepparkvarnen
Voila! Serverar nästan alltid dadelbalsamvinäger till! En klar favorit!
En vecka kvar att jobba och tre veckor kvar till beräknad förlossning här med. Tycker inte alls tiden går snabbt. Kanske annorlunda första gången...
SvaraRaderaDen där kycklingen ska jag se till att göra. Kanske något för helgen. Längesen jag gjorde risotto!
Brukar göra något liknande.. men din kryddning lät lite godare så jag får nog förfina mitt recept :)
SvaraRaderaÅh, kycklingen blir så god! Jag har haft samma marinad till fläskfilé också.
SvaraRaderaSpännande att det är så kort tid kvar nu!
Låter himla gott! Ska kycklingen serveras kall?
SvaraRaderaHej Emilia!
SvaraRaderaServera gärna kycklingen rumstempererad eller lite lätt ljummen!
Lycka till! Kram Gourmetmorsan
Hmm, så om jag förstår det rätt så ska kycklingen marineras efter stekningen i ugn och sen serveras kall eller bara värmas upp? Känns lite bakvänt....? Balsamico är en stor favorit hos oss, så det här ska få stå på bordet i helgen!
SvaraRaderaTack för härliga tips och massor av inspiration!
Kram
Denna kycklingen ska nog provas imorgon! Funderar dock på att ha nån vegetarisk paj till, typ briostpaj eller nått sånt. Är det ett big no-no att skippa risotton eller är det kycklingen som är grejjen?
SvaraRaderaOj så gott detta lät, kanske måste det testas till helgen!! Vilken underbar blogg du har!!
SvaraRaderaSka göra detta till imorgonkväll när vi får gäster, men vi gör ugnspotatis o rotsaker o dragonsås till...trevlig helg!
SvaraRaderaMåste bara fråga, värmer du den med marinad och allt??
SvaraRadera