söndag 15 januari 2012

Barn dop!

Vilken härlig söndag vi haft! Lite kyligare mot vad vi är vana vid, med -2 grader. Jag gillar ju verkligen när det biter lite i kinderna. Åh vi har varit ute en stor del av dagen och grillat och fått en massa frisk luft, men mer om det senare. Förra helgen hade vi barndop! Det blev BELLA rakt av, inga mellannamn här inte. Här får ni ta del av lite bilder på dukning, dop och mat. 
Det är allt lite klurrigt att komma på vad man ska bjuda på. Helst något som man kunnat förbereda, och bara skjuta in i ugnen och värma till så det blir varmt... Det blev till slut Mossaka, som jag i stort sett gjort färdig, och som bara fick åka rätt in i ugnen så fort vi kom hem. Klart på 20 minuter, så det är rätt smidigt! Till det hela sallad! Perfekt och passar både stora och små ;)  
Hela familjen!


















Nöjda faddrarna, Anders och Jennie!

Dukningen gick i lila, rosa och vitt! Härligt med lite vårfärger, så här efter julen! Jag har ju en svärmor som är en hejjare på det där med blommor! Det är bara att ge fria händer, så vips har man nåt fint på borden! 



















Själv ägnade jag några timmar åt att vika servetter, likt en tröja. Tyckte det kunde passa dagens till ära, eller vad tycker ni? Åh en liten etikett till allas namn för bordsplacering!
















Åh så till tårtan, som tog dopgästerna med storm. Den gick verkligen hem kan man säga... Nutella semifreddo---yammie! 


Nutella semifreddo
8-10 bitar
2 färdigköpta marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (400 gr)
Garnering: Färska jordgubbar
DR. Oetker chokladhjärtan (finns i mörk samt vit choklad)


Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig. 
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll. Garnera med färdigköpta chokladhjärtan!

13 kommentarer:

  1. Hej!

    Det ser jättegott ut och ett bra tips till kalaset nästa helg :)! Det verkar inte så krångligt heller?
    Man ska alltså ha en form med löstagbar kant eller?
    Hur länge innan servering ska den tas ut?

    Hälsningar
    Karin

    Hälsningar
    Karin

    SvaraRadera
  2. Vilket bra tips. Vi ska ha barndop om två veckor. Perfekt med en tårta som går att frysa och förbereda! Till varmrätt lurar jag på pajbuffé. Vi ska inte vara hemma så ska funka att förberda och frakta en liten bit. Moussaka är ju gott. Även funderat på lasagne.

    SvaraRadera
  3. Tårtan låter ju underbart god :-)

    SvaraRadera
  4. Vad glad att jag " hittat " din blogg.Så mycket goda recepet på din blogg.Den här goda tårtan måste jag testa på en tjej träff. Hur långt tid innan man skall servera den behövs den tas ut från frysen ?

    SvaraRadera
  5. Hej Carola!
    Kul att du hittat hit, och slänger in en kommentar. Det gör mig såååå glad!
    Tårtan tycker jag absolut du ska bjuda på vid nästa tjejträff. Ta fram en 20-30 minuter innan, så blir den helt perfekt! Lycka till! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  6. Testade den här tårtan i lördags och den var supergod. Alla gäster ville ha receptet och det är ju ett bra betyg. Tack för alla roliga recept du delar med dig av. Har provat flera stycken innan och blir alltid lika nöjd :)

    SvaraRadera
  7. Hej Ulrika!
    Kul att tårtan uppskattades och tack för din kommentar! Jag blir såååå glad! Ha det gott och hoppas jag kan inspirera dig även i fortsättningen :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  8. Hej
    Inspireras mycket och ofta av din fina blogg. Ska ha namngivning för dottern på lördag och då kommer vi att ha tårtan till kaffet. Längtar...

    SvaraRadera
  9. Hej Gourmetmorsan!
    Läser ofta din blogg! Fantastisk! Hade denna tåtan som efterrätt i lördags! SÅ god!!!
    Tack för ett kanon recept!
    /Camilla

    SvaraRadera
  10. Hej! Hur långt i förväg kan man göra denna tårta och frysa in? Tack på förhand.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Erika!
      Det är inga problem att göra tårtan flera dagar i förväg.... Bara den är väl paketerad, så inte andra smaker från frysen sätter smak. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera
  11. Hej!
    I min familj finns de som är allergiska mot hasselnötter. har du provat eller har ngt annat alternativ till Nutella som kan fungera ...?
    Hälsningar Ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ann!

      Jag har inte testat något annat, men skulle nog göra en god chokladsås att byta ut nutella med. Här kommer tips på en god chokladsås.
      1 msk smör
      1 1/2 msk kakao
      1 msk sirap
      3 msk socker
      1 dl grädde
      Blanda alla ingredienser och låt koka samman till en tjock sås. Låt svalan och använd till kakan. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera