onsdag 28 mars 2012

Biffar med chevré

Nötfärs eller lammfärs? Det har verkligen ingen större betydelse i det här receptet. Det funkar utmärkt med vilket som. Nu så här i påsktider är ju lamm högaktuellt,  och de här biffarna tycker jag verkligen ni ska se till att testa. Helt underbart goda när chevrén är krämigt fin och smått börjar sipra ut i biffen...mmmmm...så otroligt gott! Funkar perfekt till råstek potatis eller till en smarrig krämig potatisgratäng...du väljer ;) Men gott det kan jag lova!


Biffar med chevréost
4 personer
500 gr lammfärs eller nötfärs
1/2 gul lök riven
1 äggula
salt och peppar
200 gr chevréost
1 paket bacon
smör till stekning
Tillbehör: Gärna potatisgratäng och en god sallad
Gör så här:
Blanda färsen med lök, äggula, salt och peppar. Forma 2 runda plattor til varje biff. Lägg osten på den ena och lägg den andra över, och tryck ihop sidorna. Linda baconskiva runt om. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna och lägg den sedan på ugnsfast fat och ställ in i ugnen i 200°C i 10 minuter. Sedan är det bara att njuta! Gott att servera lättstekta cocktailtomater och suger snaps till! 


 Härlig chevréost emellan!
Bacon runt ger härlig sälta!



4 kommentarer:

  1. Asså gooosh , allt du gör ser så sjuukt gott ut! Du kan väl komma hem till mig och laga mat, min mamma hatar att göra det så det blir alltid jag som lagar... :(

    SvaraRadera
  2. Ostfyllda färsbiffar låter är en given succé! Och med bacon runt som kronan på verket - smaskens. Vi nostalgi-lagade persiljejärpar fyllda med persiljesmör häromdagen. Gott och massor minnen från barndomen!

    SvaraRadera
  3. Ååååh, det här kan ju inte bli fel! Tack många inspirerande recept och grym blogg.

    SvaraRadera
  4. Super goda är dom verkligen! Det har verkligen blivit en favorit här hemma:) håller just nu på att laga dom:)

    SvaraRadera