lördag 24 mars 2012

Tävlingslördag med Cantdou!

Tjing, ting! Som jag lovade er tidigare, kommer här en härlig LÖRDAGSTÄVLING, dör du har chansen att vinna 10 st valfria Cantadou ostar. Det du behöver göra är att lägga en kommentar i detta inlägg på ditt bästa recept som innehåller Cantadou ost. Tävlingen pågår fram t.o.m måndag 26 mars kl 18:00. Senare på kvällen presenterar jag en lycklig vinnare av 10 askar Cantadou! Lycka till!

13 kommentarer:

  1. Stek fläskfilé i skivor, krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnseldfast form. Vispa ihop en burk Cantadou 4 peppar med 2½dl Matlagningsgrädde. Häll det över filén. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med potatis eller ris och sallad.
    /Susanne
    susieikoket@yahoo.se

    SvaraRadera
  2. Jag ska snart ha en större fest och hade faktiskt tänkt använda Cantadou till mitt välkomstdrinktilltugg. Har fnulat ihop en idé om filodeg som jag skär i rundlar. Sedan läggs Cantadou (antingen Paprika/chili el. Basilika/Vitlök) på tillsammans med en god, smakrik salami alt proscuitto. På med enrundel till, pensla med lite ägg och gräddning tills de blir gyllenbruna. Tänker mig även ett vegetariskt alternativ med Cantadou och tapenade i. Så om jag vann skulle jag använda Cantadoun till det! :)

    SvaraRadera
  3. Favoritpastan!Fräs hackad gul lök,1 vitlöksklyfta mjuka,tillsätt strimlad kyckling och hackad röd paprika fräs en stund.Rör i 1 brk Creme frache och låt 1 brk cantadou vitlök och örter smälta ner.Smaka av med salt och sv.peppar.
    Servera med pasta och en god sallad
    Ha en bra dag!
    Annchristin
    kasamark@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. En av våra stående favoriter såhär på vårkanten är att ta parmaskinka eller en riktigt god salami och lägga några skivor omlott. Bred på Cantadou vitlöksost och lägg på 3-4 hastigt smörstekta sparrisar. Linda ihop till en rulle och njuuuuuut!

    SvaraRadera
  5. Kycklinggratäng, alldeles alldeles underbar!

    4 kycklingfileér, 1 pkt bacon, skuret i bitar
    1 purjolök,1 banan,1 röd paprika
    1 dl kycklingbuljong
    1 Cantadou 4 peppar + 1 Cantadou Vitlök och örter
    3 dl grädde
    salt, peppar, curry

    Gör så här:
    Strimla och stek kycklingfiléerna, knaperstek baconet.
    Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet.
    Strimla purjolöken, strimla paprikan och skiva bananen.
    Lägg detta över baconet.
    Blanda i en kastrull kycklingbuljongen, ostarna och grädden.
    Rör tills ostarna smält. Salta och peppra och strö i curryn.
    Häll såsen över kycklingen och grönsakerna i formen.
    Grädda i ugen i 225 grader cirka 25 minuter.

    Servera med ris och en grönsallad.

    Så gott!

    vh
    Mamma Monika
    6048gustafsson@telia.com

    SvaraRadera
  6. Canneloni med fyllning av färskost. Går att variera mycket och med olika smaker. Gjorde en canneloni med kräftstjärtar o mango för ett tag sedan med naturell färskost men skulle passa lika bra med smaksatt!

    http://mumsfillibaba.blogspot.se/2010/11/canneloni-med-kraftstjartar-och-mango.html

    SvaraRadera
  7. Jag blandar ofta cantadou i mina färsbiffar, senast med Vitlök/örter.

    http://malinsdiner.blogspot.se/2012/03/biffar-med-farskost.html

    Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Älskar pasta!
    Denna är både god och går snabbt att tillaga.

    Pasta med soltorkade tomater, cantadou och bacon

    4 pers

    2 paket färsk pasta
    150 gram soltorkade tomater
    100 gr färskost med vitlök och örter (Cantadou)
    25 gram parmesanost
    2 paket bacon
    1 kruka färsk basilika
    salt och peppar

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Stek baconet. Klipp det i bitar
    Häll upp pastan i tallrikar, klicka på färskosten,
    blanda i tomaterna, basilika och baconet.
    Strö över parmesanosten.
    //Annica

    SvaraRadera
  9. Lyxlax:

    500 gram Laxfilé
    1 burk Cantadou Pepparot
    Valfria örter (tex persilja, gräslök)
    ½ dl mjölk
    1 dl vitt vin
    1 fiskbuljongtärning

    1. Lägg lax i ungsfast form och krydda med flinsalt och örter.
    2. Hetta upp Canatdou, Mjölk, vin, buljong i en kastrull. Häll runt om laxen.
    3. Grädda i ugn 175 grader tills laxen är 58 grader (cirka 20 minuter)
    4. Servera med valfritt tillbehör tex ris eller potatismos

    / Jacob , fotboll_jag@hotmail.com

    SvaraRadera
  10. Enkelt och väldigt gott är att bre tunnbrödsrullar med cantadou pepparrot, ruccola o saltrulle. Blir fantastiskt goda snittar!
    Trevlig kväll!
    Barbro

    SvaraRadera
  11. Jag använder cantadou naturell i en fantastiskt god varm smörgåstårta!

    Varm smörgåstårta, ca 4 port

    1 paket hönökaka (4 kakor)
    2 pkt bacon
    1 purjolök
    150 g färska champinjoner
    1 förpackning körsbärstomater
    1 förpackning Cantadou naturell
    1 dl grädde
    2 dl riven ost
    Salt och peppar

    Skär bacon fint. Stimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt cantadou och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock. Skiva tomaterna och lägg på locket. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

    SvaraRadera
  12. Gogaste grönpepparsåsen får du genom att följa detta recept med cantadou 4 peppar

    2 finhackad scharlottenlökar
    smör
    1 ask cantadou 4 peppar
    2 tsk dijonsenap
    1 bujongtärning grönsaker
    2 dl gräddfil
    2,5 dl grädde
    1-2 msk conjac
    10-15 krossade grönpepparkorn

    Stek löken och tillsätt cantadou, grädde och gräddfil, lägg i buljongtärningen, låt koka upp och spetsa med conjac och krossade grömpepparkorn.

    Servera med grillat kött, kycklinggryta eller annan favorit rätt!

    /Anna

    SvaraRadera
  13. Använder gärna vitlok eller 4 peppar i en kycklinggryta.
    Stek kyckling i mindre bitar, purjo, champinjoner. Håll i buljong, grädde (eller creme fraiche) och ost och låt puttra tills det är klart. Servera med ris och en god sallad.

    //Åsa Teasa

    SvaraRadera