tisdag 4 september 2012

Födelsedagsbarn och hallonpaj!

Av 4 familjemedlemmar, fyller 3 av dem år på hösten! Idag startade vi med herr´n i huset! Det var gått i "hundraåtti" sedan jag kom hem från Stockholm, så tyvärr har det inte funnit fokus att ordna med nåt födelsedagsfirande precis... Imogon har vi ett stort event på jobbet, så det tar mycket tid just nu... men vi får fira dubbelt upp till helgen istället ;)  Men som "räddaren i nöden" kom mamma och pappa kom med en härlig hallonpaj i högsta högg, så lite firande blev det allt. Den var verkligen lovely! En pajbotten med hallon, toppat med marängtäcke! Smaskens! Stort tack mamma och pappa!

Tidigare har jag nämnt Svea dojjor, och jag vet mycket väl om att det inte hör ihop med mat;) Men eftersom det tillhör familjen, vill jag passa på att tipsa om att det just nu pågår kampanj på SVEA dojjor på Campadre med 50% rabatt. Så det är verkligen tillfälle att göra klipp nu! Själv har Träskorna Vimmerbyn och Västervik, och fullkomligt älskar dem! Klicka in och se vad som är på kampanj gör ni här!

Nej, nu är det dags att krypa ner, så jag är utvilad imorgon! Då blir det fullt ös från morgon till kväll, så jag lär stupa i säng... men jag har lovat barnen en mysdag på torsdag, så det kommer passa perfekt! Men jag lovar ge er lite bilder från dukningen imorgon, som jag fått en idé till och hoppas det kommer bli som jag tänkt mig... 

♥ På återseende 

Hallongpaj med marängtäcke
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
0,5 dl kokos
125 gr smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning:
3 äggvitor
2,25 dl strösocker
1 dl kokos
3 dl hallon
Ugn: 200/175°C

Gör så här:
Blanda mjöl, socker och kokos, och fördela smöret hari till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut i form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.
Förgrädda bottnen i 200°C i 10 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en blank maräng. Vänd sedan ner kokosen i marängsmeten. Lägg bären i botten på pajskalet, bred sedan över marängsmeten. Grädda i 175°C i 15 minuter. Kan serveras med grädde.




5 kommentarer:

  1. Så kul med mycket födelsedagsfirande :) Har själv 3 stycken inom familjen som fyller år inom loppet av 1 ½ vecka.

    SvaraRadera
  2. Allt med maräng på toppen kan bara bli gott!

    Vi har också en hel drös födelsedagar på hösten i bådas respektive familjer... det blir en del kalasande:)

    SvaraRadera
  3. Låter som en riktigt smarrig paj!

    SvaraRadera
  4. Vänd i kokos och bär i pajskalet??? Hur menar du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite luddigt kanske! Men när man vispat marängen dvs. äggvitor och socker ska man blanda i kokosen. Lägg bären i botten på pajen och bred sedan över marängsmeten. Hoppas det blev en lite bättre förklaring. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera