Vad sägs om lite vitkål, lite morötter och lite purjo och paprika blandat med en härlig vinägrett? Detta recept fick jag för läääängesen från mannens mormor, och det har suttit där i receptpärmen i många år. Ibland tillhör det en av salladerna som göra ofta, ibland faller den i glömska. Men det är verkligen perfekt att göra en laddning och ha i kylen, sedan är det bara att addera den varma maten. Halvera ingredienserna till salladen om ni inte önskar ett stort berg av sallad, för det blir mycket. Det kan jag garanter ;-)
♥ Vi hörs och ses
Sallad det bästa tillbehöret!
1 kg vitkål
1 kg morötter
1 purjolök
1 paprika, välj vilken färg av röd, grön, gul eller orange
Vinägrett:
1 dl rapsolja
1 dl äppelcidervinäger
1 dl socker
2 påsar Dressingmix italiensk salladsdressing (Knorr)
Strimla grönsakerna och blanda i en skål.
Koka upp alla ingredienser till vinägretten, och häll över salladen.
Låt stå och dra en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar