Happy friday var det här! Vi är galet "happy" här hemma
♥ Happy Friday på er!
Päronpaj med kola och pekannötter
6 portioner
2,5 dl vetemjöl
125 gr smör
1/2 dl råsocker
1 krm salt
600 gr päron
100 gr pecannötter
2 dl kolasås (se recept nedan)
2 msk smält smör
Servering: Vaniljglass alt. vaniljsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C
Blanda mjöl, smör, råsocker och salt så det blir smuligt. Skala och dela päronen i bitar. Koka ihop kolasåsen eller tag färdig.
Blanda päron, pecannötter, kolasås och smöret.
Lägg i ugnsfast form.
Fördela smuldegen över päronblandningen. Grädda i 20-25 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Kolasås
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt
det puttra på låg värme i ca 5 minuter. Tills den tjocknat. Kan ta längre tid än 5 minuter.
Dra av från plattan och tillsätt till sist vaniljsockret.
Det ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaSer jättegott ut! En fråga: Stämmer mängden smör med bara 2 msk? Blev inte mycket smulor av degen när jag provade, mest mjöl och socker...
SvaraRaderaTack för en fin blogg!
Hej Äppelpaj!
RaderaTack för din kommentar. Det hade blivit fel i receptet och det ska vara 125 gr smör, som tyvärr fallit bort. Jag ber om ursäkt detta, och hoppas ni bakar den igen. För den är såååå smarrig och nu ska allt stämma :-) Kram Gourmetmorsan
Inga problem, till och med en så ovan pajbakare som jag listade ut att nåt var knas. Pajen var hur som helst mycket god! Tack för en underbar blogg som ger så mycket bra inspiration!
RaderaSupergod! Alla jag bjudit den på vill ha receptet! Tack!!
SvaraRadera