fredag 4 juli 2014

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten







































Tjaba tjena hallå!

Nu är det nedräkning på allvar. Sista timmarna, sedan är det semester. Yabadabadoooooo!  Åh morgonen till ära tittar solen fram och de har lovat klarblå himmel senare idag. Vilken start på semestern :-) De sista dagarna har man ju inte vetat om man ska ta på sig bikinin eller regnkappan :-) 

Förra helgen hade vi liten släkt-tillställning och min svägerska bjöd på en sån galet god tårta som hon hittat i Allt om mat. Kladdkaka med jordgubbar och passionsfrukt kan ju aldrig bli fel.  Kan lova er en riktigt smakupplevelse! Passar kanske bra inför helgen och jordgubbstider, som det nu är. 

Har varit och plockat på mig lite jordgubbar nu när det varit självplock, och jag blir så otroligt glad när ni läsare ger er tillkänna med ett hej. Blev nämligen det häromdagen och era ord värmer och jag blir så glad. Så stort TACK! 

Nej, nu ska jag iväg till jobbet för de sista timmarna. Hoppas ni också får en härlig fredag

Härlig fredag på er!






Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten
10 bitar
100 gr smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker

Fyllning:
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
200 gr philadelphiaost/cream cheese
5 st passionsfrukter
2 dl mossade jordgubbar

Garnering: Färska jordgubbar

Gör så här: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 10-12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta inte ut den ur formen.

Dela passionsfrukten och gröp ur den. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med saften från passionsfrukten och jordgubbsmoset.

Häll smeten över botten. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.




4 kommentarer:

  1. Ha en trevlig och härlig semester önskar Åsa i Helsingborg

    SvaraRadera
  2. Hur god verkar inte denna då???
    Ha nu en riktigt härlig semester!

    SvaraRadera
  3. Tjing Madeléne, Testade detta i helgen. Blev galet gott ;);)
    Tackar!
    // I

    SvaraRadera
  4. Gjorde precis denna förra sommaren och vi åt tills vi sprack allihop i sällskapet. Tyvärr så tyckte vi alla att jordgubbsfyllningen åkte av kladdkakan och det var jättesvårt att äta på det sättet. Men kanske att jag hade en för liten form..tror inte det? Men smaken var ju helt otrolig!

    Nix, nu ska jag se om jag kan hitta något gott välkomsttilltugg inne hos dig så här i sommartider. Har provat de med melon+fetaost innan så det kanske blir en favorit i repris ;-)

    SvaraRadera