måndag 7 juli 2014

Thaikycklingsallad - perfekt strandmat!







































Hej på er i sommarsverige!

Nu är den äntligen här… den härliga sommarvärmen. Dock en salig blandning av gassande sol, tunga moln som ibland bjuder på en och annan skur och så lite muller och blixtar på det. Precis som en svenska sommar brukar vara ;-)

Eftersom vädret idag (och inte vi heller för den delen) kunde bestämma sig för sol eller regn, begav vi oss efter mycket om och men, till Simstadion (Varbergs utomhusbad). Helt enkelt förena nytta med nöje, genom att få till lite simning. Riktigt härlig träning, som jag ska försöka få till nu när det är semester. Kanske jag till och med vågar mig på en löptur innan plurret ;-) 

Tror många med mig får idétorka på vad man ska hitta på att packa ner i matkorgen inför sommarens stranddagarna. Känns det igen? Det så lätta att det blir mackor, eller den där vanliga salladen som man så lätt slänger ihop. Inget fel i det, men ibland kan man behöva lite inspiration. Så idag tänkte jag tipsa om en riktigt fräsch och god sallad med asiatiska smaker som hela familjen gillade. Barnen åt kycklingen med spagetti istället för sallad, för det där gröna bladen är nog riktigt farliga enligt dem. 

Av oss fick rätten fullpott, så den kommer absolut åka med i vår strandväskan fler gånger i sommar. För det kommer bli många stranddagar, eller hur? Sommaren har ju bara börjat :-)


Ta hand om er






Thaikycklingsallad

4 personer

2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1 msk pressad citron
2 msk fisksås
2 krm svartpeppar
Ev. lite salt
10 cm finstrimlad purjolök al.t salladslök
2 avocado
2 st romansalladshuvud
2 tomater

Dressing:
1 röd chili, finhackad
2 msk pressad citron
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk råsocker

Garnering:
Färs koriander
Cashewnötter alt. jordnötter

Gör så här:
Skala och hacka vitlöken. Kör kycklingfiléerna i matberedare alt. använd. kycklingfärs. Kör tills du tycker filéerna är finfördelade.
Stef kycklingfärsen i ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och låt steka ytterligare nån minut. Tillsätt citronsaft, fisksås, peppar och ev. salt.
Dressing:
Dela, kärna ut och finstrimla chilin. Blanda alla ingredienser till dressingen.
Strimla purjolöken. Kärna ut och gröp ur avocadon och dela den i mindre bitar. Dela tomaten och skäls salladen och dela den i mindre bitar. Blanda sallad, löken, tomater och avocado. Fördela den ljumna kycklingfärsen över salladen och ringla över dressingen. Strö över nötter och färsk koriander.

Ska ni ta med salladen går det bra att värma kycklingfärsen och förvara den i mattermos tills det är dags att servera.




1 kommentar: