torsdag 24 juli 2014

Parmesan- och örtgratinerade havskräftor




































Hej på er!
Hoppas ni njuter lika mycket av den fina sommaren som jag gör. Vilken sommar vi har. Det är annat än vår semestervecka i maj på Cypern ;-) Sverige levererar och visar sig från sin bästa sida. Me like :-) Jag och familjen har tillbringat den mesta tiden på stranden eller hemmavid med att greja i vårt trädgård. (Se bilder längre ner) Målat och fixat med vår altan så nu äntligen börjar den ta form. Så ruskigt nöjd med resultatet :-) Ligger just nu och bloggar i vår nymålade hammock och njuter för fullt. (Gick åt ett antal sprayburkar ska jag tala om, men det var det värt ;-)) Klockan är 21 och vi har ca 23 grader. Helt otroligt! 

Det har ju blivit mycket strandmat och enklare maträtter det sista. Häromkvällen frossade vi i kräftor från Getteröns Fiskrökeri. Det har såååå galet goda kräftor. Perfekt kokta och smaken är riktigt, riktigt fin. Har ni möjlighet kan jag varmt rekommendera era att åka dit. 
Kräftor med någon god sås, bröd och västerbottenpaj, finns det nåt bättre? Knappast! Recept på bästa ostpajen hittar ni här! Skulle ni få några kräftis-rackare över, så gratinerad dem. Det är såååå galet gott det med :-) Rikligt med parmesanost, vitlök och persilja... behöver jag säga mer :-)



Kram på er alla underbara bloggläsare



Parmesan- och örtgratinerade havskräftor
4 personer som förrätt

4 kokta havskräftor, delade på mitten

1 dl finriven parmesanost
3 msk smör
1 msk finhackad persilja
1 vitlöksklyfta, pressad 
salt, svartpeppar

Servering:

Citronklyfta
Bröd/Vitlöksbröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Gröp ut stjärten på havskräftan och dela den i bitar. Blanda smör, parmesanost, persilja och vitlök. Salt och peppra och tillsätt kräftköttet till smör- och ostblandningen. 
Fördela röran i kräftstjärtsskalen.
Lägg dem i en ugnsfast form och in i ugnen 0+ 250 grader i ca 4-5 minuter.
Servera direkt med en brödskiva. Önskas vitlöksbröd, går det alldeles utmärkt att göra lite mer av parmesan- och örtsmöret och användas på bröd som kan rostas i ugnen och serveras till kräftorna.
Servera gärna med en citronklyfta.




Härligt med kvällssol!
Enkla plastkrukor från Hammarplast fick förgylla denna grönskande vägg





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar