fredag 19 september 2014

Firade födelsedag med Kekabspett med apelsinyoghurt








































Freeedag och födelsedag!

Kan knappt fatta att det är sant, redan 3 år sedan vår underbara trollunge anlände med buller och bång. Så det blev lite sång och paketet imorse, och det var en tjej som blev riktigt blyg inför våra sång. Måste blivit helt i chock så där på morgonkvisten över den ostämda kören ;-) 

Övriga dagen har tillbringats i Göteborg för att ta del av en galet bra dag "Konvent Framtid" som anordnades av Marknadsföreningen i Göteborg. Fler fantastiska och inspirerande föreläsare gav oss lite tankar över trenderna framöver inom marknadsföring. Det är riktigt spännande, och mycket som händer inom detta område.

Eftersom vi alla har hållt igång hela dagen avvaktar vi det riktiga firandet till morgondagen. Tur var väl det, då självaste födelsedagsbarnet somnade i soffan redan vid 6-tiden ikväll. Det är jobbigt att fylla år :-)

Fortfarande har jag inte kommit på vad jag ska bjuda på. Nån som har en riktigt bra bjudrätt att dela med sig av? Här är stiltje för tillfället ;-)

Ikväll blev det grymt goda kebabspett med apelsinyoghurt och sallad. Ett recept från Elle Mat & vin som inspiration men gjordes om lite grann. Det bästa av allt var att de grillades på kolgrill och vi hade förberett dem innan. Då går fredagsmiddagen i ett jehu och vi slipper stå i köket. Det gillade vi extra mycket ikväll. Det har ju släpps nya avsnitt av "Sons of Anarchy" så nu sitter mannen bänkad framför dem. Själv är jag alldeles för blödig för den serien. Så det blir nog en bok för min del. Njut av kvällen och jag önskar er en härlig helg!


♥  Happy friday!





Kebabspett med apelsinyoghurt
4 personer

2 ägg
1,5 dl vatten
1 dl barbequesås
800 gr nötfärs
2 vitlöksklyftor, pressade
8 grillspell i trä

Apelsinyoghurt
3 dl turkisk yoghurt
1 apelsin, skalet från hela och saften från halva
Lite mynta, finhackad
1 tsk sambal oelek
2 tsk honung
salt och peppar

Gör så här:
Blötlägg träspetten i vatten, så de inte tar eld vid grillningen.
Blanda ägg, vatten, barbequesås, vitlök tillsammans med nötfärsen. Smaka av med salt och peppar. Det ska smaka ganska mycket. Dela färsen i 8 delar och forma till tjocka korvar och trä köttet på spetten. Grillas över kolgriller eller bryn dem så det får fin färg i stekpanna och stek dem sedan klara i ugnen på 200°C i 15 minuter.

Blanda samman apelsinypghurten och låt stå i kylen under tiden som spetten grillas.

Servera med en god sallad!


Hipp hipp hurra för vår underbara Bella idag!

1 kommentar: