Äntligen är den tillbaka! Onsdagspastan! Jag hoppas verkligen att vi kan få in en rutin, så det blir lite mer regel än undantag på det här dagen. Det är verkligen så otroligt mysigt att mellanlanda så här mitt i veckan och varva ner med lite god mat och ett glas vin. Har tänkt fått till en löprunda hela veckan, men jag får helt enkelt inte till det. Det har varit tidiga morgnar hela veckan, så när kvällen har kommit har jag varit så galet trött. Det här med mörker är verkligen inte min grej.
Tog en sväng om Coop Forum idag också och fann precis det jag sökte, nämligen Karl Johan svamp. Har varit så sugen på svamp, men att bege mig ut att plocka skrämmer mig lite. Har verkligen ingen svampkännedom, så det känns betydligt bättre att köpa det i butik. Roligt också när butikerna tar in produkter efter säsong. Så stor eloge till Coop Forum i Breared. Nu kunde jag glatt få till en ljuvlig onsdagspasta med KarlJohan svamp och prosciutto skinka. Vi åt som tokar :-) Med lite rött vin från Morberg kunde middagen ikväll inte blir så mycket bättre.
Lasagne med KarlJohan
4 personer
6 KarlJohan svampar tärnade
1 gul lök
ca 2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
5 dl grädde
12 skivor prosciutto skinka (min favorit är Glenn Strömbergs)
50 gr finhyvlad parmesanost
4 färska lasagneplattor
Salt och svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Tärna svampen och finhacka löken.
Smält smöret i en kastrull och bryn svampen tillsammans med löken.
Tillsätt mjälet och rör runt. Därefter tillsätt mjölken och grädden.
Låt småputtra så det blir en lite tjockare svampsås.
Häll lite av svampsåsen i botten av en gratängform. Lägg en färsk lasagneplatta, lite mer sås och på med prosciuttoskinkan och parmesan. Varva svampsåsen, lasagneplattor, parmesan och avsluta tillsist med såsen.
In i ugnen på 200°C i ca 15-20 minuter.
Servera med en god sallad!
Det här receptet ska jag testa!
SvaraRaderaHoppas förresten att det gick bra på helgens tjejmil:)
GRYMT GOTT!!
SvaraRadera