tisdag 30 september 2014

Torsktimbal med lax och kräftor!






































Hej hej! 

Just avslutat kvällens middag, och röjt av. Fullt ös idag runt matbordet. 
Den ena pratar hej vilt om dagens klättringar i träd, klätterställningar, eller vad de nu hittat som gick att klättra i. Den andra sitter och sjunger på sin favoritlåt "Du käre lille snickebo" som om vi satt den på repeat ;-)
Själva sitter vi och snörvlar och känner oss kanske inte lika fulla av energi som barnen. Det är tur vi har våra små älsklingar som kan piffa upp oss när vi känner oss lite risiga :-)

Igår skickade jag med mamma och pappa dessa fisktimbaler med lax och kräftor med vitvinssås.  Eftersom jag fått krabba, tänkte jag att det kunde inte vara mer på sin plats att de fick lite middagsmat från mig också. Den tycktes gått hem… för rätten fick mycket beröm. Här hemma också. Lite lyxig, så den passar perfekt att även bjuda på, när det vankas middagbjudning :-) Den ser mer avancerad ut än vad den faktiskt är. Så jag lovar att vem som helst klarar av den :-)

Ha en fortsatt härlig tisdagskväll!


  Kram





Torsktimbal med lax och kräftor
4 personer

4 tunna torskfiléer (MSC-märkta)
200 gr laxfilé
1 äggvita
1 dl vispgrädde
0,5 tsk salt + 2 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lake (ca 350 gr)
2 msk hackad dill

Vittvinssås
1 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 krm cayennepeppar
Saft från 1/2 citron
1 msk maizena majsstärkelse

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Skär laxen i bitar tillsammans med äggvitan i matberedare. tillsätt grädde, dill och krydda med cayennepeppar och salt.
Krama ur kräftstjärtarna och hacka dem. Spara några till garnering. Blanda kräftstjärtar med laxfärsen. Lägg färsen i en engångssprits av plast. Krydda torskfiléerna med 2 krm salt. lägg dem som en krans i stora muffinsformar. Går även bra att ställa muffinsforma i en stor muffinsform i stål, då håller de ihop fint. 
Spritsa laxfärsen i mitten. Ställ formarna på plåt alt. i en plåtmuffinsform. In i ugnen till 55°C innertemperatur på färsen, ca 20 minuter. Servera med goda grönsaker (ex. suger snaps, röd lök, klyftor av gulbeta, polkabeta) och vitvinssåsen och kokt potatis om så önskas. Garnera med dill och kräftstjärtar.





 Festligt och gott!
Tänka på att köpa fisk och skaldjur som är MSC märkta. Vad betyder då det?
Jo, MSC arbetar tillsammans med organisationer och företag för att främja det bästa miljövalet för fisk och skaldjur.

Coop Änglamark har torskfilé som är MSC märkta. Ta ansvar nästa gång du väljer vilken sorts fisk du köper.


























Detta är ett samarbete med COOP Forum Varberg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar