måndag 1 augusti 2011

För stranden eller lata sommarkvällar! Pastasallad med ärtpesto!







































Vad sägs om en rätt som funkar både för stranden och för underbara sommarkvällar hemma? Snabbt och lätt det tycker vi ju om;) Funkar ju alldeles jättebra också som tillbehör till grillad kyckling eller man man nu önskar lägga på det glödande grillgallret! 


Pastasallad med ärtpesto
4 portioner
140 gr bacon, 1 pkt
100 gr sockerärtor
100 gr ruccula
400 gr valfri pasta
2 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk svartpeppar
250 gr mozzarella bollar
Ärtpeston:
3 dl gröna ärtor
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
1 dl olivolja
salt
Gör så här:
Tärna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj sockerärtorna och ruccula. Finstrimla sockerärtorna på längden.
Koka pastan och skölj sedan i kallt vatten.
Kör ärtorna, vitlöke och parmesanosten i mixer, tillsätt olivoljan lite i taget. Mixa blandningen över pastan i bunken. Smaka av med salt. Tillsätt sockerärtor, ruccula, salladskrydda och svartpeppar. Blanda väl.
Lägg upp på fat och fördela baconet och mozzarellan över. Önskar man mer kött kan man servera lite kallskuret till eller en härlig köttbit från grillen! Funkar alldeles utmärkt!


3 kommentarer:

  1. Gjorde också en pastasallad till grillen i kväll, funkar alltid. Till vår hade vi korvar från Gudmundsgården i Slöinge, Fetaostgrillare i dag.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Sallad är verkligen den ultimata sommarmaten nu när det har blivit lite bättre väder! Inte för att vi har lidit någon nöd vad gäller värme och sol, men vi har förstått att det inte varit mycket av den varan här hemma:)

    SvaraRadera
  3. Vad spännande med ärtpesto! Jag älskar att byta ut basilikan i pestorecept mot lite mer otippade smaker (fast så råkar jag ju älska vanlig, hederlig pesto också förstås), och jag är säker på att ärtor funkerar jättebra!

    SvaraRadera