tisdag 8 maj 2012

Årets första rabarberpaj...


Då har vi kickat igång det första pajbaket med rabarber för säsongen? Det här recept är verkligen det bästa "what so ever". Så enkelt. Krävs bara en bunke, ingredienser, pajform och nåt att röra med. Så så lite värme att smälta smöret med förstås. Sedan är det bara att slänga in i ugnen och vänta en si så där 30 minuter...(den väntan kan kännas lång) Men att äta upp den går betydligt mycket fortare...;)

Häromdagen var det  "Pippi på svensk fågel" här hemma. Ett projekt som kommer pågå under ett år framöver! Mitt bidrag, som denna gången skulle handla om Kyckling-Barnens favorit. Här kan ni läsa om mitt bidrag, om ni inte gjort det tidigare! Nu kan ni rösta fram till den 14 maj på vilket bidrag som ni tycker ska vinna. Ni hittar alla bidrag här! Jag skulle bli jätteglad om ni tycker jag är en värdig vinnare ;) 

Låt er väl smaka av en helt underbar rabarberpaj! 

♥  Njut av härliga rabarbertider! Kram



Gourmetmorsans bästa rabarberpaj

-Alla kategorier
100 gr smält smör
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
5 msk kokos
2 ägg
5 normalstora rabarberstjälkar
Pärlsocker att strö uppepå
Gör så här:
Smält smöret och rör ihop alla ingredienserna. 
Skär rabarberna i stubbar. Häll i smeten i pajformen och tryck ner stubbarna i smeten.
Strö över lite pärlsocker.
In i ugnen 175°C i ca 30 minuter. Pajen ska vara döbakt!
Servera med vaniljglass eller vaniljsås!






7 kommentarer:

  1. Så gott med rabarberpaj, har tyvärr inte några egna rabarber, tur det brukar finnas att köpa i affären och så har jag röstat på ditt kycklingrecept

    SvaraRadera
  2. Älskar rabarberpaj och riktigt längtar efter en paj. Dock har vi inga hemma i trädgården. De tålde inte en förflyttning, mest grus i marken.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Hej Cupcakesfluffan! Tack för att du röstat på mitt bidrag :-)
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  4. Mums mums! Rabarberpaj är aldrig fel. Jag brukar addera lite jordgubbar i min också. Ska prova ditt recept :)

    SvaraRadera
  5. ÅÅÅÅH vad gott! Men en fråga? Vad är döbakt?! Kram!

    SvaraRadera
  6. Så sugen man blev på rabarberpaj nu, har fortfarande inte fått någon än... Kanske något för söndagens efterrätt.

    SvaraRadera
  7. Tack för recepttipset! Har för några år sen flyttat till hus och det finns massor med rabarber i trädgården så det är minsann dags för mitt allra första rabarberpaj-bak! :)

    Vad är döbakt? Kanske nåt man borde veta men jag gör inte det...

    Trevlig Helg!
    ♪♫•

    SvaraRadera