onsdag 2 maj 2012

Cykelfest i våra kvarter 2012

Tjingeling! Åh sommarvärmen och solen bara fortsätter. Härligt! Det gäller att njuta, för det sägs att det ska slå om... fast det tänker vi inte på nu... I helgen när vi hade cykelfest var det  minsann regn istället för sol...  Men det gick ju fint ändå! Tidigare år har vi hamnat hos personer vi aldrig tidigare träffat eller känner, men i år var det ändring på detta. Vi startade hos våra vänner Pierre och Åsa, och där anslöt sig Mattias och Ann-Sofie, Kajsa och Joakim där bjöds det på rostad fänkålssoppa med kallrökt lax och brödsnurror. Gott, gott!


Till soppan serverades vitt vin Sutter Home. Passar till fisk och skaldjur och var ett mycket gott vin!


På varmrätt hamnade vi hemma hos Thorild och Torbjörn, där Ulle och Gary också kom! Där bjöds på fantastiskt god lax, med färskpotatis, sparris och kalls sås. Till detta serverades vitt vin. Fantastiskt gott och mysigt! Synd bara att tiden går så fort... 


Ulle och Torbjörn




Sedan bar det ju av hem till oss för dessert. Här bjöds våra gäster, på Toblerone parfait med hallon och physallis med chokladstänger.. innan vi skulle vidare till sista anhalten - Societen. Där både Träslövs och Breared cykelfester slår sig samman för en gemensam avslutning! 


Toblerone parfait
4 stora portioner alt. 6 mindre
125 gr Toblerone
3 st äggulor
1,5 dl socker
2,5 dl vispgrädde
50 gr hackad toblerone
Gör så här:
Smält toblerone i mikron. Vispa äggulorna och sockret pösigt. Vispa grädden hårt och blanda i äggvispet. Rör ner ungefär 1/3 av vispet i den smälta chokladen. Lite i taget! Tag portionformar och fördela 50 gr toblerone hacket i botten. Funkar perfekt med plastglas. Fyll sedan med chokladsmeten. Går även bra att göra i en stor form, 1 liter. Frys i minst 4 timmar. Vänd upp och njut...
Chokladstänger:
Smält 100 gr mörk choklad. Lägg i en spritspåse. Spritsa på bakplåtspapper långa stänger, och in i frysen. Lossa med en stekspade eller någon vass kniv. Fördela på tallrik innan servering. 


Mannen var ju nyligen hemkommen från Kina, och hade tagit med sig Risbrännvin hem, som vi skulle få smaka på. Fy f-n kan man lätt säga utan att överdriva det hela. Kan fortfarande känna smaken som etsade sig fast i gommen! URK! Någon som smakat och tycker om det? Här kommer det aldrig mer fram på detta bordet iallafall!


♥  Tack alla för en mysig och trevlig cykelfest


1 kommentar:

  1. Tusen tack själva för supertrevligt sällskap, vilken tur vi hade som fick så sprudlande och roliga gäster - kvällen gick på tok för fort!! Din efterrätt ser himmelsk ut men risvinet klarar vi oss utan. =D

    Vi ses!!

    Glada hälsningar
    Torhild & Tobbe

    SvaraRadera