onsdag 9 oktober 2013

Onsdagspasta med räkor, vitlök och lite hetta!







































Det gäller att hinna med så mycket det bara går på en och samma dag!
Hämta på dagis, snabbt hem och fick slängt i barnen lite mellanmål. Iväg till simhallen för simskola. Hem och fixa mat. Det skulle gå fort. ALLA i hela familjen var rätt så hungriga vid det här laget. Då passade denna snabba onsdagspasta perfekt!  Spagetti med räkor, vitlök och så lite hetta på det! Tack Fredrik för tipset! 

Imorgon vankas det brandövning på dagis och det var en liten orolig kille här hemma som inte ser fram emot detta nåt vidare. Han frågade mig flera gånger och ville försäkra sig om att det verkligen bara var på låtsas den där brandövningen. Det får vi innerligt hoppas att det är :-) Han kommer väl drömma om detta inatt kan jag tro...

Nej, nu ska jag strax bege mig i säng. Tidig väckning och Stockholm väntar imorgon! 

Avslutar med några tänkvärda ord från Göran Adlén som är trendanalytiker och författare. Ta nån extra minut och fundera, det tycker jag det kan vara värt.

Spring inte på i en evig jakt på lycka, utan att veta vad du springer så intensivt efter. Utan stanna upp och tänk, – vad är det som egentligen gör just mig lycklig? Vad njuter jag av? Vad älskar jag att göra? Och så försök göra det lite oftare istället för att bara jaga lyckan i en sanslös och oavbruten jakt. Ibland behöver du inte göra livet mer komplicerat än så.

♥ Kram på er!


Onsdagpasta med räkor, vitlök och lite hetta!
4 personer

1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
3 vitlöksklyftor
1/2 citron, river skal och saft
3-4 msk hummerfond
Salt och vitpeppar
Chiliflakes

Räkor skalade 400 gr (Funkar även med större burkräkor)
1 förpackning suger snaps i bitar
Till servering:
Riven Parmesanost
Chiliflakes

Gör så här: 
Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen. 
Smält smöret i kastrull. Lägg i vetemjöl och rör runt. Tillsätt mjölk och grädde. Låt puttra så såsen tjocknar. Därefter pressa i vitlöken, citronen och hummerfonden. Smaka av med salt och peppar. 
Till sist blanda i räkor och suger snaps och den färdig kokta pastan. Dra ifrån plattan och servera. Toppa rätten med parmesanost och chiliflakes.
Smaklig spis!




1 kommentar:

  1. Ja det är mycket som ska hinnas med på en och samma dag! Det där receptet får ingå i min nästa veckas middagar lät jättegott med sugarsnaps också i!

    Kloka ord där på slutet! Kram Jenny

    SvaraRadera