söndag 9 november 2014

Grattis alla pappor på FARS DAG!







































Firandet startade imorse med frukost och barnen hade fixat lite paket till Far i huset med lite hjälp. Sedan bar det av för lite lunchfirande av min underbara pappa och ikväll firar vi svärfar. Så det är en dag med firande rakt igenom ;-) 
Barnen frågade lite försynt när vi pratade om att det är Fars dag och i maj är det Mors dag. -Men mamma, när är det barnens dag?
Jag fick helt enkelt google, och det är ju nu den 20 november. Så det får jag helt enkelt inte missa. Får komma ihåg att överraska dem den dagen.

Mamma hade gjort en jättegod kycklingrätt som hon bjöd oss på, som jag absolut tycker ni ska testa. Kyckling, salami och champinjoner i en oslagbar kombo :-)

Nu dags att packa in oss för nästa firande! Njut av kvällen!

♥ Kram



Kyckling med mozzarella, valnötter och salami

4 personer
Tillagningstid: 40 min

4 kycklingfiléer
Grillkrydda
salt, svartpeppar, lökpulver
2 pkt mozzarella (á 125gr)
70 gr salami
8 bitar soltorkade tomater
150 gr champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl steksky
2 dl grädde

Innan servering:
1 dl valnötter, hackade
Hackad basilika

Gör så här:
Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda och stek i smör i stekpanna.
Ta upp filéerna och häll på 2 dl vatten i stekpannan så det bildas sky. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Red. såsen ev med lite maizena.
Skiva champinjonerna och stek i smör i stekpanna tillsammans med 2 st hackade vitlöksklyftor.

Skiva filéerna i  2 cm tjocka skivor och lägg i ugnsfast form. Varva kycklingen med skivad mozzarella och salami och strö över svampen över och hackade soltorkade tomaterna. 
Häll över såsen över kycklingen och in i ugnen på 225° C i ca 15-20 minuter så det blir varmt och mozzarellan har smält.

Strö över hackade valnötter och färsk basilika innan servering.

Servera med potatis och sallad.






4 kommentarer:

  1. Det har du faktiskt rätt i - mors- / fars- dag firas alltid.
    Internationella barndagen firar man inte på samma sätt.
    Kanske man ska börja göra - ny tradition !

    SvaraRadera
  2. Låter som en gratäng helt i min stil, smarr!

    Fin liten grupp folk där också. :-)

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Lagade denna rätt idag. Det blev kanongott, precis som de pastarätter jag lagat efter dina recept. ��

    SvaraRadera