fredag 21 november 2014

Krabbstuvning i frasig Tartalett!







































Freeeedag yeah!

Hur har ni det? Dags att kicka igång helgen eller vad säger ni :-) Här är lugnet före stormen. Barnen är iväg och tittar på dansuppvisning och snart kommer de hem och då är det dags att svira om för middag hemma hos familjen Danielsson. Så det kommer snart inte vara lugnt så länge till när alla ska se till att bli iordning ;-)

Tänkte bjuda på en enkel och frasigt förslag på förrätt. Det är enkelt som sjutton och köper man färdigrensad krabba på burk kommer det gå av bara farten. Heja fredag! 

Oooops där öppnades dörren. Dags att ta hand om de små godingarna som dansade in genom dörren... dags för lite fest-fix :-) 


 Hörs snart igen!



Krabbstuvning i Tarteletter
4 personer

2-3 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
0,5 tsk salt
Dill
Röd hushållsfärg
1 burk krabbkött eller 1,5 dl färsk kokt krabbkött

4 Tartaletter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i kastrull, vispa ner mjölet och tillsätt mjölken. Låt stuvningen tjockna och småputtra. Rör hela tiden så den inte bränns. Hacka dillen. Tillsätt några droppar röd hushållsfärg för ljus rosa utseende. Tillsätt dillen och smaka av med salt. Tillsätt krabban  och rör om. Häll upp stuvningen i tantalet och in i ugnen ca 10 minuter. Håll koll så tartaletten inte bränns. Servera på salladsbädd och med en klyfta citron.

Servera med gott vitt vin alt. öl med den "lille"!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar