torsdag 30 juni 2011

Spagetti med tomatsås, mozzarella, oliver, ruccula å så parmaskinka!

Urk...vad man saknar inspiration ibland...eller kanske snarare energi! Kan det bero på hettan vi haft här i några dagar? Jag ska absolut inte klaga med, men framåt eftermiddagen är det som min huvud helt saknar tankeverksamhet... tror i och för sig att jag inte bidrar med saker som den behöver! Typ vatten! Måste bli skärpning på det! Det vankades ju onsdagspasta, men jag var verkligen inte sugen på nåt särskilt... nåt lätt och enkelt, var väl det jag kom fram till att det skulle vara! Så det fick bli en pasta med en riktigt god tomatsås med mozzarella, oliver, och ruccula som toppades med ett par skivor parmaskinka! Åh när tallriken sattes fram, fanns det ingen hejd på aptit! Fabulous!!! :)


Spagetti med tomatsås, mozzarella, oliver, ruccula och parmaskinka
4 personer
400 gr spagetti
1 pkt mozzarella
Rucculasallad
1 sats tomatsås
Tomatsås:
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade
Olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 burk Mutti krossade tomater
1 kvist timjan
salt, socker och svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika
10-15 svarta oliver
Garnering:
Parmaskinka
Parmesanost
Gör så här:
Börja med tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken fint och stek utan att den tar färg. Häll i tomaterna, vatten och vin. Tillsätt timjan och lite av basilikan. Låt koka i 10-15 min, så det är fint tjock. Smaka av med salt , ocker och peppar. Tillsätt till sist resten av basilikan och svarta oliver.
Koka pastan enligt anvisning. Blanda pastan med tomatsåsen och mozzarellan som skurits i bitar och ruccula. Lägg upp på fat och toppa med parmaskinka och riven parmesanost. 

4 kommentarer:

  1. Förstår att aptiten kom när maten var färdig. Ser ju jättegott ut! Jag älskar sådan mat!

    SvaraRadera
  2. Så smarrigt!! Kanske får bli en enkel fredagspasta.... Men får väl hitta ett alternativ till parman....

    SvaraRadera
  3. Hej Sofie!
    Ja det här med att ersätta parmaskinka är ju en rätt svårt uppgift:-) Jag inte kommit på något änn som är lika gott! Har du nåt förslag tar jag gärna emot tips! Själv gjorde jag ett litet undantag... kunde inte låta bli :-)
    Kram å ha en härlig fredag! Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  4. Så makalöst goda smaker, det kan bara inte bli fel då!
    Ja, visst tar det lite tid innan man kommit in i det där med att hälla i sej vatten tillräckligt under sommaren...

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera