onsdag 23 maj 2012

Brudarnas vinkväll!

 Oj, oj, oj vilket väder vi har, iallafall här på Västkusten. Hur är det hos er?  Det gäller att passa sig för solen. Den tycks vara hyggligt stark just nu! Själv har jag fått mig en stund på altanen med barnen sittandes i skuggan och slabbar med vatten... då vet man var man har dem...för det finns nog inget så kul som vatten..särskilt inte när man fåt slabba hur mycket som helst ;) Igår var det vinkväll hos bästa Annelie, och det har dragit ut på tiden mellan våra vinkvällar, men när man väntar på nåt gott... Annelie tycks verkligen kunna beställa det här med fint väder. De flesta av hennes vinkvällar visar sig det blir riktigt riktigt högsommarvärme. Så också igår...åh vi njöt. Hon bjöd på en riktigt, riktigt god pasta rätt, som jag tänkte dela med mig av som kvällens onsdagspasta. Kom från hennes granne, som är en riktigt grym i köket! Tack Maria!  Till dessert blev den en cheesecake med jordgubbar fast som inte varit fryst. Som jag har berättat tidigare är jag inte jätte-fan av fryst cheesecake, men den här var så god så man storknade. Trots att den inte riktigt stelnade, trots fler timmar i kylen än var receptet sa. Men gör ni den här desserten och bjuder på, kommer ni absolut skaffa pluspoäng hos era gäster...jag lovar;)  Tack Annelie för en otroligt mysig kväll!


♥  Dags för solskyddsfaktor. Kram



Glimmergatans Sommarpasta
Blandad sallad 
Cocktailtomater, delade
Olika sorts salami
Riven citron
Hyvlad parmesanost
Olivolja
Färsk pasta med basilika fyllning
Färsk basilika
Gör så här:
Gör iordning alla ingredienserna på varje tallrik utan pastan. Koka pastan enligt anvisning på förpckningen. Tillsätt pastan ljummen till salladen på tallriken och topp med parmesan och färsk basilika. Ringla över olivolja. Strö över lite flingsalt.
  
Åh till det hela gott rött vin Chaklana!   
 Kall Rosé på altanen kan ju knappast bli fel...  ;) 
Desset...slurp! Riktigt, riktigt god! 

Blueberry and white chocolate cheesecake
6-8 portioner
Ingredienser
200 g 3-4 st digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad av hög kvalitet, i bitar
250 g färskost
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
250 g blåbär eller andra bär

Gör så här:

1. Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället.
2. Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.
3. Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.
4. Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.
5. Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten.
6. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
7. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
8. Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.
9. Vänd slutligen ner bären.
10. Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
11. Ta ur cheesecaken ur formen och servera i generösa portioner!

  ;) 
Oj, oj, oj vad vi pratade! Så fick vi bestämt tjejmilen också.. Grymt! Ska bli fantastiskt kul! Stockholm here we come  ;) 

3 kommentarer:

  1. Hvor ser det indbydende ud! Virkeligt lækkert. Rigtig god aften og tur!

    SvaraRadera
  2. Blev såld på hennes fina porslin. Vet du vad hon har för tallrikar? Therese

    SvaraRadera
  3. Såna tjejkvällar är såå härliga!
    God mat o dryck o sällskap av sina härliga vänner, guld värt!

    SvaraRadera