onsdag 30 maj 2012

Onsdagpasta med Ajvar, salsicca och mozzarella!

Härlig onsdagspasta på menyn...det var faktiskt ett tag sedan. Det är inte riktigt som det brukar när mannen är bortrest, men nu är vi inne i vanliga gängor igen...;)  Ingen planering dock på vad som skulle hamna på bordet, och inte kunde man tro att det skulle sluta med en sådan här fullträff  ;) Det här går fort kan jag lova! Nu ropar jordgubbarna efter mig ;) som jag köpte tidigare idag...visst är det underbara nu? Lite saftigt pris med 50 riksdaler, men vad sjutton. Det är det värt... 
Det är lite dåligt med kommentarer från er läsare. Jag blir alltid lika glad att höra vad ni tycker, eller bara ett enkelt hej! Förgyll min torsdag 


♥ Hugg in




Pasta Ajvar med sting
4 personer
500 gr pasta, ex. Strozzarreti
200 gr salsiccia korv, chilismak
100 gr svartpepparsalami
1 dl ajvar, stark
2 dl grädde
2 pressade vitlöksklyftor
10 cm purjolök i skivor
1 boll mozzarella
Salt/svartpeppar
Färsk basilika
Ruccula
Parmesanost
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Skär purjolöken i skivor, likaså med korven och salamin.
Stek korven, salamin, och purjolöken. Pressa i vitlöken. Häll på ajvar och grädde. Skär mozzarellan i bitar. Hacka basilikan. Smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan med såsen och korvarna. Strö till sist i basilikan, och mozzarellan och rör om. toppa med ruccula och nyriven parmesanost! 




Urgod pasta och lite rödtjut...ja sämre kan man ha det en onsdag  ;) 


Sweden Rock och Åkesson bjuder på ett gott årligt rött vin inför Festivalen. Den finns i systembolaget beställningssortiment för 69 kr. Det bästa är också att den är upphälld på PET-flaska. Vilket passar perfekt inför stundande sommarutflykter. 




Mama´s Hemmgjorda Ajvar som är stark är den perfekta ajvaren för tillfället. Gjor på grillad paprika, grillad aubergin, stark fefferoni, solrosolja och havssalt. Yammie! 




Å så lite skav  ;)  "Måste bara skava lite sa mannen". Med det innebär att man i stort sett är proppmätt och bara för det var så attans gott, måste man bara ta en gaffel till, från maten på fatet. Gott betyg eller hur? ;)











12 kommentarer:

  1. Ser gott ut som vanligt. Får nog köpa hem lite ajvar.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Mye godt du frister med på en onsdags kveld :-)

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag är ny läsare och grymt grymt imponerad av din blogg, hit återvänder jag varje dag:) Kram Marie

    SvaraRadera
  4. Skav, kul ord, här säger vi att vi tar en okynnesportion:) Då vet vi att det är god mat som serverats.
    Visst är det härligt med gubbarna som äntligen kommer nu, vi fuskade och köpte spanska för någon vecka sedan och de var faktisk helt ok, men nu väntar vi på de svenska!

    SvaraRadera
  5. Ajvar brukar jag ha hemma. Perfekt smaksättare i mycket!

    SvaraRadera
  6. Åh, låter supergott! Ska testas indeed=)

    SvaraRadera
  7. Hej, älskar din blogg! Undrar bara om jag kan ta mergez, då jag inte äter fläskkorv?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det kan du absolut höra. Lycka till! Kram

      Radera
  8. Detta var så skjuuukt gott!!!!

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Måste bara berömma dig för din fina blogg. Är inne nästan varje dag och läser och har gjort massor av dina recept. Love it! Imorgon ska jag ha en mammagrupp på besök och ska testa göra denna pasta rätt.

    SvaraRadera
  10. Gjorde denna rätt igår. Hur god som helst. Hade samma ajvar som du, hittade den på Hajen. Detta rekomenderas verkligen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sååå roligt när ni lägger en kommentar om vad ni tycker! Denna pastarätt tycks många fallit för...åh det är ju hur kul som helst! Kram å tack! Gourmetmorsan

      Radera