onsdag 27 augusti 2014

Vårrullar med färsfyllning










































Onsdagar brukar vanligtvis bjuda på onsdagspasta, men nu var det längesedan. Även denna veckan blir det en paus, men sen så Saknar verkligen den här kvällen mitt i veckan, där man varvar ner lite extra. Men det har varit fullt ös, och vi har inte riktigt kommit in i rutinerna ännu, (läs barnen somnar sent) 

Nu har ju solen tittat fram också, riktigt härlig efter 2 veckors regnande och det har blivit lite varmare i luften igen. Samtidigt längtar jag efter lite höstrusk och få tända brasan och bara mysa. Det är sällan jag hamnar framför TV´n, men för ett tag sedan blev jag fast framför det danska matlagningsprogrammet "Spisa med Price" på SVT. Tyckte det var ett rätt härlig program och fick sånt sug efter vårrullar som de gjorde. Så med lite ändringar här och där i receptet, fick även jag och familjen sätta tänderna i dessa krispiga rullar som smakade fantastiskt. 

Imorgon blir det lite flytande tips här på bloggen av ingen mindre än Sveriges Rom ambassadör. Men mer om det imorgon. Ha det gott tills dess.


♥ Tjingeling!





Vårrullar
4 personer

Filodeg, finns i frysdisken

500 gr fläskfärs
1 morot, finhackad
4-5 vårlökar
200 gr kinakål
1 stor röd chili, finhackad
2 tsk finhackad ingefära
2-3 vitlöksklyftor
Ljus soja
Ketjap Manis, söt soja
Oystersås
Salt/Peppar
2.3 msk neutral olja
Ev. Maizena 

Dip:
1 dl sojasås
1 dl risvinäger
1 tsk chilipasta, typ sambal oelek
1-2 tsk sesamolja
1 tsk finriven ingefära
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 scharlottenlökar, finhackade
Rörsockersirap

Gör så här:
Börja med dippen. Blanda alla ingredienserna, så den får stå till sig lite.

Skala och finhacka morot, vårlökar, chili, ingefära, vitlök. Häll olja i stekpanna och stek lätt. Tillsätt fläskfärsen. Hacka kinakålen och tillsätt den till köttblandningen. Tillsätt soja, ketjap manis, oyestersås, salt och peppar efter smak. Reda eventuellt med maizen för att få en fastare konsistens på smeten.

Dela filologen efter önskemål beroende på hur stora dina vårrullar ska vara. Jag tycker 12x15 cm funkar bra.

Lägg på köttfärsblandningen och vik först över ena kortsidan och vik sedan in långsidorna och rulla ihop.

Värm rapsolja till 180°C och fritera därefter rullarna tills de är gyllenbruna. 
Lägg dem på hushållspapper efter fritering så de får rinna av.

Sedan är det bara att njuta av kristliga vårrullar med dipp och ev. lite basmatiris.




1 kommentar:

  1. Åh vad gott med piroger, det har jag inte gjort själv någon gång:)

    SvaraRadera