onsdag 5 november 2014

Ört- och parmesankyckling med gurkyoghurt







































Hej svejs!

Den här veckan går i rasande fart och det är ju givetvis mycket TV-prat både kors och tvärs :-) Upptäcker att det är galet många som tittar på "Halv åtta hos mig". Denna veckan är det nog extra många "varbergare" kan jag tro ;-) 

Mannen och sonen är iväg på simskola, jag och Bella ska se till att fixa onsdagspasta tills de andra kommer hem. Kommer bli italienskt så det förslår :-) Magen kurrar redan, så det blir till att sätta fart. Återkommer med en god favorit som jag inte delat med mig av ännu. Men tills dess få ni här ett gott recept på Ört- och parmesankyckling med gurkyoghurt och ljummen couscous-sallad. 

Nu korkar vi upp en flaska vin och häller upp ett glas och njuter av tills pastan ska koka klart! 

♥ Härlig lill-lördag på er!






Ört- och parmesankyckling med Gurkyoghurt
4 personer

4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
2 msk basilika
2 msk riven parmesanost
Salt och svartpeppar

GURKYOGHURT
2 dl  turkisk yoghurt
1 gurka
1 msk honung
Saften och skal från 1/2 lime
Salt och svartpeppar

COUSCOUS SALLAD
2 portioner couscous
Inlagd rödlök, hitta recept här.
Cocktailtomater
Fetaost
Strimlade Suger Snaps

Blanda ljummen cous-cous med cocktailtomater, röd lök, fetaost och suger snaps.

Gör så här:
Riv parmesanost och hacka basilika. Blanda osten och basilikan med olivolja, salt och peppar. Lägg kyckling i ugnsfast form och bred blandningen över. In i ugnen på 200°C tills innertemperaturen på kycklingen visar 68-70 grader.

Gurkyoghurten
Skala gurkan och halvera den. Gröp ut kärnorna. Dela den i halvmånar. Riv lime och blanda dem med yoghurten. Pressa i saften och tillsätt honung. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsist blanda ner gurkan. 

Koka cous-cous enligt förpackningen. Halvera cocktailtomater, strimla suger snaps. Blanda samman fetaost, tomater, suger snaps, röd lök med couscous och rör runt några varv.

Fördela på tallrik och ringla över lite olivolja.







1 kommentar: