måndag 13 juni 2011

Torskrygg med influenser från Bua!







































En ny härlig måndag! Visst är det härligt? Undra vad denna veckan kan bjuda på för spännande?   I helgen fick vi ätit en mycket god fiskrätt som jag fått av Herr J´s kusin, Gith! Snabb och enkel med mycket smak! Toppbetyg hos oss här hemma. Vi har verkligen fått en liten kille som älskar fisk... här brås han inte på sin mamma, när hon var liten ;) Idag kan jag verkligen inte förstå hur jag inte kunde tycka om fisk! Nu blir det ju som jag sagt innan, bara bättre och bättre... Denna rätt kommer absolut lagas fler gånger här hemma! Otroligt gott med färsk potatis till ;) Tack Gith! 


Torskrygg på Gith´s vis!
4pers

4 bitar torskrygg
2 dl creme fraich
1 dl grädde
1/2 dl fisk fond
4 msk kaviar (gärna mer)

2 hårdkokta ägg
1 dl fin strimlad purjolök
1 paket knaperstekt bacon
Gör så här: Salta och peppra fisken
Blanda creme fraich, grädde, fond och kaviar och häll på fisken.
In i ugnen tills fisken har fått färg.

Ta ut och garnera med purjo, hackat ägg och bacon.




















Allt i en form...helt perfekt! 



2 kommentarer:

  1. Vad gott!! Älskar torsk! Strösslet ovanpå låter smarrigt. Gillade inte heller fisk när jag var liten. Tur att man kan ändra sig...:)

    SvaraRadera
  2. Vilken jättefin blogg du har! Bra recept och fina bilder :)

    Jag har också precis startat en matblogg, kika gärna in på den om du får tid över.

    Hälsningar Stephanie

    SvaraRadera