lördag 1 november 2014

Liten har blivit stor, dags för födelsedagskalas!










































Hjälp vad tiden går fort! Det var inte längesedan som man satt med den här lille underbara nyfödde lille prinsen i famnen och nu är han redan 5 år. Helt galet! Igår tjuvstartade vi firandet med våra familjer. Det är lite knivigt att komma på vad vi ska bjuda på som passar både stora och små. Vill helst undvika olika rätter. Så det blev en mycket god rätt på kyckling i form som gick hem hos alla. Perfekt till många personer.Tack Åsa för tipset! Potatis och sallad och sedan tårta! Vincent önskade godistårta så så fick det bli och familjen paradtårta - Nöttårta med banan :-)



Ha en härlig lördagskväll!





Ört- och vitlöksgratinerad kycklingfilé

900 g kycklingfilé (Funkar även med fläskfilé eller ytterfilé)
Smör
Salt och peppar

Ört och vitlökstäcke
300g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka basilika
5 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
½ - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dela filéerna på mitten, på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. 
Hacka eller skiva champinjonerna och pressa vitlöken. Fräs i smör. 
Hacka örterna. 
Blanda den frästa svampen med crème fraiche, tomatpuré, mango chutney, salt, peppar och de hackade örterna.
Fördela blandningen över filéerna.

Gratinera i ugn 225 grader ca: 15 minuter




Recept på nöttårtan kommer inom kort!
Recept på godistårtan här!

4 kommentarer:

  1. Hej:) Alltid kul att finna inspiration hos andra. Tack för en bra blogg ska absolut testa godistårtan vid tillfälle....

    SvaraRadera
  2. 900 kg? Det låter som ett väldigt stort kalas ;) stor släkt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog för att vi är många… men inte såååå många som 900 kg ;-)
      Kram Gourmetmorsan

      Radera