Pastasallad med italiensk touch!
400 gr kokt pasta
2-3 msk pesto (färdig på burk går bra)
1-2 msk vit balsamvinäger (funkar även med brun)
1 stor näve rucculasallad, grovt hackad
1/2 ask cocktailtomater
1 röd lök
100 gr fetaost, skures i bitar
10 soltorkade tomater, i bitar
1 gul paprika, i grova bitar
6 st inlagda kronärtskockor (Zeta) halverade
1 dl gröna oliver
1 dl svarta oliver
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Slå av och kyl under kallt vatten.
Blanda pastan med färdig pesto på burk och balsamvinägern.
Blanda i övriga ingredienser med pastan och låt allt blanda sig väl.
Önskas mer smak tillsätter man peston och balsamvinäger till salladen.
Servera till en god grillad kycklingfilé, köttbit eller kallskuret.
...och till maten fick det ju oxå finnas lite gott i glasen
Ett rosévin som passar alldeles utmärkt som sällskapsvin eller till rätter med fisk eller fågel eller sallader. Kostar endast 59 kr och vi anser att man får mycket för pengarna. Så skynda fynda!
Smaken är torr, med inslag av hallon, svart vinbär och smörkola, så det passar perfekt inför det varma härliga dagarna vi har framför oss.
Själv blir det till att hålla sig ifrån det här starkare dryckerna för ett tag framöver...för här hemma kommer det bli en ny liten familjemedlem som anländer lagom till hösten! Vilken ska bli fantastiskt roligt! Så det ser vi fram emot med spänning...
Stort, stort grattis till er! :)
SvaraRaderaSå kul!!
mm ser ju såå gott ut!!!! men framför allt GRATTIS till tillökningen!!! så mysigt!! kramisar ann på buffel!!
SvaraRaderaSå gott och såå enkelt! Smarrig onsdagsmiddag!
SvaraRaderaGrattis till tillökningen!
SvaraRaderaKul! Grattis! När? Jag ska ha i slutet av augusti! Då kanske det kan bli en och annan promenad kanske..:) Kram Jenny
SvaraRaderaStort grattis till tillökningen och tack för all inspiration!
SvaraRaderaLäser ofta men komenterar sällan...
SvaraRaderaMen vad många tips och så mycket inspiration!
Stort stort grattis till det lill* livet!
Ser riktigt gott ut. Somrig rätt och pasta med grillat funkar alltid. Härligt med lite rosé som pricken över i;et :-)!
SvaraRaderaHej Madeléne
SvaraRaderaÄr dagligen på din blogg o kollar och njuter av din välplanerade o vackra sida!
Ditt ena recept på polkagrispajen har jag kopierat och skall göra det en dag här snarast hoppas jag.... hemma är det dåliga ätare på sött numera ; (
Får jag kopiera bilden på den vackra pajen med? Den är så fin när solen skiner och gräset är grönt där bakom. Har inte bakat än så har inte kunnat ta ngn bild ; (
Kram Cathrine
Ser hur gott ut som helst. Ska prova detta i helgen. Grattis till det nya lilla livet.
SvaraRadera/Eva
Hej Cathrine! Det går fint att använda bilden, bara du hänvisat till vart den hör hemma :-) Stort lycka till med baket! Kram Gourmetmrosan
SvaraRaderaGrattis till tillökningen!
SvaraRaderaVa roligt!
Kram Jessica på ploggatan
Hej!
SvaraRaderaJag undrar är pasta salladen beräknad för 4 personer...samt hur mycket pasta skall man beräkna som okokt?
Mvh. Linda
Hej Linda!
RaderaReceptet ovan är beräknat för 4 personer. JAg brukar använda mig mestadels av färsk pasta, och då 250 gr för 2 personer (De ligger oftast i 250gr förpackningar)
Lycka till! Kram Gourmetmorsan