torsdag 14 april 2011

Egen hemmagjord Ris-i-frutti!







































Det här med mellanmål kan variera beroende på tid, lust och vad man är sugen på. Iblanda är de där lilla hårda äpplet tillräckligt, ibland sätter sötsuget in och magen skriker efter lite mer än en frukt. Då är detta ett perfekt mellis! Skulle ju funka också som dessert efter en god middag eller vad säger ni? Många har nog nåt liknade kring jul... men jag tycker det är så gott, så det ska inte bara ätas kring jul anser jag. 


Ris-i-frutti med jordgubb


500 gr färdig risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
2 msk socker
2 dl frysta jordgubbar
Gör så här:
Vispa grädden och tillsätt sockret. Blanda med risgrynsgröten. Tillsätt jordgubbarna, går bra om de är halvtinade. Rör runt några snabba varv, så det ripplar sig. Häll upp och garnera med en färsk jordgubbe.

4 kommentarer:

  1. Mmm såg riktigt gott ut, tidigare har jag gjort med apelsin men den med jordgubbar ska jag absolut testa;) älskar röda gubbar;)
    // Victoria www.victoriasprovkök.se
    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Mmm ser jättegott ut... Ska absolut testas;)
    // Victoria www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Och sååå mycket bättre än köpt Risifrutti.

    SvaraRadera