måndag 4 juni 2012

Sommartiramisu med bär!

Sakta men säkert tycks vinden mojna, och solen tittar fram lite lätt. Än finns hopp när flaggan ska i topp! Tänkte själv fira (förutom nationsdagsfirandet förstås) lite genom att ge bloggen ett litet ansiktslyft...tyckte det behövdes nu, och misstänker att ni är lite trött på att se en höstig Gourmetmorsan nu när det är ljust och härlig ute! Häromdagen var jag och underbara Karin ute och gjorde en liten fotosession...och jösses vad roligt vi hade! I skog och mark, i badkar i en kohage fick vi till det mest crazy bilder man kan tänka sig. Vi vek vi oss av skratt...det var tur ingen såg oss, för då undrar de säger vad vi höll på med ;)  Men bra blev det...eller vad tycker ni?
Jag har fortfarande inte riktigt satt stuket på vilket typsnitt och dyl det kommer bli framöver...jag håller på att testa mig fram. Så jag hoppas ni har tålamod... 


Eftersom det är säsong för våra svenska jordgubbar, tänkte jag dela med mig av en ljuvlig dessert, nämligen sommartiramisu! Ni blir inte besvikna...den liksom smälter i munnen! 

Njut mina vänner







Sommartiramisu med bär
5-6 personer
50 gr vit choklad
2 äggulor
3/4 dl florsocker
250 gr mascarponeost, (1 ask)
1-1,5 dl färdigblandad flädersaft
2 msk Cointreau
ca 10 savoiardikex
Marinerade bär:
3 dl bär, jordgubbar, hallon, blåbär
0,5 dl flädersaft
0,5 msk färskpressad citronjuice


Gör så här:
Hacka chokladen och smält i vattenbad eller micro. Vispa under tiden ihop äggulorna och florsocker ordentligt i en bunke. Vänd ner mascarponen och den smälta chokladen. Vispa ihop till en fluffig smet.
Ta en vid skål alt. portionsformar och bred ett lager av krämen i botten. Blanda flädersaften och cointreau i en skål och doppa ca 1/4 av kexen i blnadningen och fördela dem över krämen. Fyll på med ännu ett lager kräm. Doppa fler kex och lägg ytterligare ett lager. Fortsätt varva mascarpone och kex tills formen är fylld. Täck över med plastfolie och låt stå i kylskåp. Många tycker att den gärna får stå över natten, för att kexen ska mjukna. Men jag kan tycka att den är lika god att äta inom några timmar, då kexen fortfarande är lite krispiga. Men det gör man som man själv vill och tycker om. Innan servering halvera jordgubbarna, och blanda bären med flädersaften och citronsaften. Toppa uppepå...servera!






Till Tiramisu ska det vara savoirdikex!


Ett litet axplock av bilderna som Karin smällde av! Stort tack och många kramar till dig 














23 kommentarer:

  1. Superfina bilder och header! Kul med en uppfräschning, något jag också borde ta tag i.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin! Ja äntligen blir det av, nåt som man tänkt läääänge! Kram

      Radera
  2. Vilka jättefina kort på dig Madde!! Kram Josse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Josse! Kul med någonting annat! Kram

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. skit snygga bilder!!!! och som vanligt massa goa tips på go mat och dryck!!!!massa kramar ann gabrielsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är hon duktig Karin! Kram på dig Ann!

      Radera
  5. Jättefina bilder och headern är snygg! Tiramisu med bär ser gott ut!

    SvaraRadera
  6. Den desserten måste jag prova! Din jacka är skitsnygg, vart har du köpt den?
    Kram

    SvaraRadera
  7. Så himla glad man blir när man ser Dig.
    Din mat är super, har lagat lite av varje av Dina recept.
    Trevlig helg
    MVH Anki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anki! Å jag blir himla glad över din kommentar😊 kram

      Radera
  8. Hej. Tittar in på din blogg lite då och då och tycker det är en underbar blogg. Härliga mattips testat en del och bjudit vänner på och underbara bilder. Kul att läsa. Tack för en bra blogg

    /Therese

    SvaraRadera
  9. Superhärliga bilder och mycket bra tips:)
    mvh Susanne

    SvaraRadera
  10. Vilka vackra bilder! Tirmisun ser underbar ut.

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  11. Vilken snygg lugg du har lagt till med! Klär dig som en sommardag.

    SvaraRadera
  12. Skitsnyggt!!! Men jag gillade din gamla höstbild också! Den var så härlig! Kram kram

    //Sofia

    SvaraRadera
  13. Super fina bilder! Å desserten måste vi ju bara prova :-), du har alltid så mkt goa recept!! Ja, jackan din va kanonfin, får man fråga va du köpt den :-)??
    Ha e trevlig helg!
    // Linda

    SvaraRadera
  14. Elisabeth Welzenbach6 juni 2012 kl. 11:19

    Jättefin header o superhärliga bilder.
    Kram Elisabeth Welzenbach

    SvaraRadera
  15. Åh, vilka härliga bilder! Tycker bloggens nya look är superfin!

    SvaraRadera
  16. Jättesnyggt!!! Och vilka coola bilder av dig!

    SvaraRadera
  17. Tack alla för era kommentarer! Jag blir verkligen så glad när ni lämnar ett litet avtryck! Kram till er alla!

    SvaraRadera
  18. Jättefina bilder och snygg "ansiktslyftning" på bloggen. Desserten ser inte heller så dum ut, mums god!!

    SvaraRadera
  19. Jättefina bilder, man blir riktigt glas när man tittar på dom! Det har verkligen blivit jättefint med det nya utseendet, kul att förnya lite.

    Vi gjorde också en tiramisu med jordgubbar för några veckor sedan och det blev verkligen riktigt gott.Låter som en god idé att ha flädersaft i:)

    SvaraRadera