tisdag 16 mars 2010

En helt vanlig frukost!


...man vaknar utvilad och har sovit gott som sjutton.
Då finns det inget bättre än frukost och morgonens
tidning på bordet. Tänkte dela med mig av ett förbaskat
gott recept på hemmgjord müsli, som är busenkelt att
göra. Gör dubbelsats när du ändå håller på, så slipper
man göra det så ofta!


Müsli a la Borgasgatan

200 gr havregryn
200 gr rågflingor
100 gr torkade aprikoser i mindre bitar
100 gr blandade nötter (sötmandel, hassel och valnötter)
1,5 msk malen kanel
1,5 msk malen kardemumma
3 msk linfrön
4 msk vatten
4 msk rapsolja

Gör så här:
Blanda havregryn, rågflingor, aprikoser kanel och kardemumma.
Häll allt på en plåt. Tillsätt vatten och oljan.
In i ugnen på 225°C i 10 minuter. Rör runt. Därfefter tillsätter
du nötterna och rostar vidare i 5 minuter.
Den är klar när den fått en gyllenbrun färg och doftar gott.
Låt svalna och tillsätt sedan linfrön. Fröna spelar stor roll i
müslin då de sänker GI. Det uppskattade GI-värder är ca 70.
Servera till yoghurt, fil eller mjölk... vad som faller dig i smaken.
Gärna med någon färsk frukt eller bär!

7 kommentarer:

  1. Gomorron!! Det där ser gott ut! :)

    SvaraRadera
  2. Förstår inte var du får allt ifrån...blir så himla avundsjuk på din lust inför mat. Måste ses snart - hoppas på att det smittar av sej, typ som vattenkoppor eller halsfluss...

    SvaraRadera
  3. Måste se till att få testa denna musli nu, frukosten är nog dagens bästa mål!! Kram vännen

    SvaraRadera
  4. Hej Catrin!
    Jag lovar det smittar av sig, kanske inte alltid lika fort :-)
    Men de flesta drabbas :-) Nästa vecka kanske vi kan få
    till en träff...vi hörs! Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Hej Kryddburken!
    En sån här frukost går inte av för hackor.
    Hoppas du testar den!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Martina!
    Jag har haft denna müslin på tallriken på mornarna länge... så du bara måste testa den! Kramen

    SvaraRadera
  7. Hemmagjord musli är godast!! Testade själv att göra för ett tag sedan men den blev lite mjuk, men ska ge mig på det igen....

    SvaraRadera