Mamma Inger bästa kycklingpaj!
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
125 gr smör
Fylling:
1 stor grillade kyckling
1 medelstor purjolök
300 gr champinjoner
2 msk smör till stekning
1,5 dl vispgrädde
1-1,5 tsk dragon
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 msk vetemjöl
ca 3 dl kycklingbuljong ( 2 tärningar+3 dl vatten)
0,5-1 msk äkta soja
Gör så här:
Blanda pajdegen. Låt vila.
Fyllningen: Bena ur kyckling. Strimla purjolöken, och grovhacka champinjoner. Stek dem i smör. Tillsätt kycklingen. Sedan buljongtärningarna och grädden. Vispa ihop vetemjöl och vattnet och tillsätt till stuvningen, sedan sojan. Krydda med salt, svartpeppar och dragon.
Häll alltsammans i en pajform. Och täck fyllningen med pajdegen. Pricka med en gaffel i pajdegen för mönster. Grädda 225°C i 15-20 min tills pajen fått fin färg. Servera pajen med sallad och ev. ris.
Varför sitter man och surfar runt på en massa recept när man är superhungrig!? låter som en supersmarrig paj!
SvaraRaderaVad gott det låter! Jag älskar allt som innehåller dragon! Hoppas att du får en fin helg!
SvaraRadera