söndag 23 januari 2011

En klassiker... Köttfärssås!









































Ska eluttaget vara där eller där? Vart ska ytterbelysningen placeras? Ska väggen förlängas eller inte? Ja, frågorna är många, och det är väl i stort sett vad vi tillägnat denna söndag med, förutom att få till en god och snabblagad lunch, som är en riktigt klassiker. En måltid som man kan göra vardaglig eller så piffar man till den, till rena rama festrätten. Var man lägger nivån bestämmer man ju förståss själv ;)... men den går alltid hem hos alla, barn som vuxna eller hur?


Köttfärssås i lyxförpackning
500 gr blandfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater Mutti
1 köttbuljongtärning
1 burk creme fraiche
3/4 dl Chilisås
1-2 tsk Äkta Soja, färgsättning
Salt, peppar, socker
Oregano
Finriven parmesanost
Gör så här:
Bryn blandfärsen, och den gula löken och vitlöken. Tillsätt krossade tomater, och smula ner buljongtärningen. Tillsätt creme fraiche och krydda med salt, peppar och socker efter tycke och smak. Låt den småputtra i minst 15 minuter. Koka under tiden pastan och servera med finriven paresanost.


Lyxa till köttfärsåsen genom att tillsätt:
Oliver
Soltorkade tomater
Färsk finhackad basilika



4 kommentarer:

  1. Köttfärssås är nog en utav de vanligaste rätterna som görs i de svenska hushållen men det finns ju säkert 1000 olika sätt att tillaga den på. Jag tycker det är jättegott med köttfärssås och kan äta det vardag som helg ;-)

    SvaraRadera
  2. En absolut höjdare som verkligen kan varieras i det oändliga, lyxigare eller vardagligare.

    SvaraRadera
  3. tänkte göra den i dag på 3kg varav 1kg älgfärs får se hur det blir

    SvaraRadera
  4. Hej Mikael!
    Då håller vi tummarna för att den blir god. Kul med inslag av älgkött. Låt mig höra hur det blev :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera